Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.05 uur

Utrecht, 20-01-2010

Man aangehouden op verdenking van brandstichting

AMERSFOORT Een 26-jarige man uit Amersfoort is dinsdag 19 januari omstreeks 14.50 uur op het Pieter Hellendaalerf aangehouden. De man wordt verdacht van brandstichting.

Op dinsdagmiddag 19 januari brak er kort na elkaar brand uit in twee geparkeerde personenautos op het Willem Landrepad en op de hoek Brahmstraat/Randenbroekerweg. De man voldeed aan het door getuigen opgegeven signalement.

De politie zet het onderzoek naar de brandstichtingen in autos voort. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

Man aangehouden voor mishandeling

ACHTERVELD Een 57-jarige man uit Achterveld is aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou op dinsdagmiddag 19 januari een 16-jarige jongen uit Renswoude een klap hebben gegeven.

Het incident vond plaats omstreeks 16.30 uur op de Hessenweg. De jongen maakte deel uit van een groepje fietsers en volgens hun verklaringen reden zij met zijn tweeën naast elkaar en veroorzaakten zijn geen gevaar of hinder voor het verkeer. Echter op dat moment stopte een auto voor hen en stapten zij van hun fietsen. De automobilist, de 57-jarige man, stapte uit en sloeg zonder verdere aanleiding de jongen in zijn gezicht.

Op het bureau verklaarde de man dat de fietsende jongelui blikjes van zich afgooiden en een middelvinger naar hem hadden opgestoken.