Gemeente Bernheze


Toermalijn

Wethouder start Nationale Voorleesdagen bij De Toermalijn

Wethouder Van de Ven leest voor

Op woensdagochtend 20 januari is wethouder Van de Ven van start gegaan met voorlezen aan de groepen 3 en 4 van basisschool De Toermalijn in Heesch.

Dat deed hij in het kader van de Nationale Voorleesdagen (van 20 tot en met 30 januari), bedoeld om het voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren. Voorlezen is namelijk erg belangrijk voor de taalontwikkeling van het kind, het is goed voor de prikkeling van de fantasie en voorlezen is natuurlijk vooral heel leuk.

Naast De Toermalijn doen de wethouders en de burgemeester tijdens de Nationale Voorleesdagen nog vijf andere basisscholen aan. Daarbij lezen zij telkens voor uit hetzelfde boek, Mr Finney. Mr Finney is een vis die de wereld wil ontdekken. Hij ontdekt dat de wereld hartstikke mooi is, maar ook bedreigd wordt. Zo worden er bijvoorbeeld heel veel bomen gekapt.

Met het voorlezen uit Mr Finney - geschreven door prinses Laurentien - laat de gemeente Bernheze zien dat zij het belangrijk vindt om net als Mr Finney goed voor het milieu te zorgen. Om Groen te denken én Groen te doen, Brabants Groen!

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35