Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden gaat pensioenkennis opfrissen

Den Haag, 20 januari 2010

Kennis pensioenbeslissers Nederlandse werkgevers schiet tekort

Het onderwerp pensioen staat hoog op de maatschappelijke agenda, maar de kennis van pensioenbeslissers (Directieleden, HR- en Finance professionals) schiet nog tekort. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek in opdracht van Nationale-Nederlanden onder 515 directieleden, HR- en Finance medewerkers. De meeste ondervraagden merken dat pensioenkennis binnen het eigen vakgebied belangrijker wordt. Een op de drie vindt dat ze zelf te weinig weten van pensioen om hun directie hierover te adviseren. Maar liefst 40% van de ondervraagden wil deze kennis op peil gaan brengen. Nationale-Nederlanden organiseert daarom op 26 januari een webinar speciaal voor HR- en Finance professionals en komt met een informatieve en toegankelijke website voor NN Prestatie Pensioen.

De pensioenverantwoordelijken bij de Nederlandse werkgevers geven aan steeds vaker vragen van medewerkers te krijgen over de pensioenregeling. Deze vragen gaan hoofdzakelijk over de AOW-leeftijd naar 67 jaar, maar pensioenexperts worden ook geconfronteerd met vragen zoals: Hoe zit het met de bevriezing van pensioenuitkeringen? Is onze pensioenregeling ook gebaseerd op beleggingen? De kennis bij de werkgevers blijkt nog zeker niet optimaal te zijn, maar de wil om deze bij te spijkeren is ruimschoots aanwezig.

Webinar voor pensioenbeslissers

Om bij te dragen aan de verbetering van de pensioenkennis organiseert Nationale-Nederlanden op 26 januari 2010 een gratis webinar voor HR- en Finance professionals. Het webinar speelt in op de thematiek rondom de AOW leeftijd 67 jaar. De paneldiscussie wordt live uitgezonden via internet op 26 januari tussen 15.30 en 16.00 uur. Bekende gasten met HR- en pensioenkennis schuiven aan. In 30 minuten worden de deelnemers op een laagdrempelige manier bijgepraat en kunnen ze bovendien de discussie beïnvloeden door on-line vragen te stellen en te reageren op stellingen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op www.penoactueel.nl/nnpensioen.

Pakkende informatie en toelichtende films

Verder vindt Nationale-Nederlanden het belangrijk om pensioenkennis toegankelijker te maken. "Met een speciaal ontwikkelde site voor het NN Prestatie Pensioen (www.prestatiepensioen.nl) hebben werkgevers pakkende inhoudelijke informatie en toelichtende films tot hun beschikking. De site is geschikt voor verschillende doelgroepen, en biedt een basisniveau en een expertlevel, waarmee experts, adviseurs en HR-specialisten zich verder kunnen verdiepen in de materie," aldus David Knibbe, CEO NN Corporate Clients.