Gemeente Harderwijk


Nieuw trapveld aan HK Pootstraat

20/01/2010

Op het schoolplein van de Dominicus Savioschool aan de HK Pootstraat komt een nieuw trapveld. Het college heeft in overleg met de school en de omwonenden besloten dat deze locatie geschikt is. De school ziet voordelen in het medegebruik van het veld. Omwonenden zien het als belangrijke functie voor de spelende jeugd. Welzijn Op Maat zal gebruik maken van het trapveld tijdens de openingstijden van de BOSbox. Eind januari gaan betrokkenen met elkaar in overleg over de inrichting van het trapveld. Om overlast te voorkomen maken jongeren en omwonenden duidelijke afspraken. De werkzaamheden voor het nieuwe trapveld worden in februari of maart uitgevoerd.

Met de aanleg van dit nieuwe trapveld is een oplossing gevonden voor het probleem rondom de leefbaarheid bij het trapveld aan de Brederolaan. Dit veld gaf veel overlast aan omwonenden. Op hun verzoek besloot het college op zoek te gaan naar een nieuwe locatie en de huidige locatie opnieuw in te richten. Omwonenden van het trapveld aan de Brederolaan maakten hun wensen en ideeën voor de herinrichting kenbaar. Samen met hen heeft de gemeente plannen gemaakt voor het veld. Het kunstgras van het trapveld en alle hekwerken worden verwijderd. Daarvoor in de plaats komt een glooiende grasmat en worden enkele grove dennen geplant. Deze werkzaamheden worden in februari of maart uitgevoerd. Op termijn worden bollen gepland en enkele speelelementen geplaatst. Ook dit gebeurd in samenspraak met omwonenden. In april organiseert opbouwwerk een buurtschouw voor deze onderwerpen.

Gemeente Harderwijk en Welzijn op Maat kijken terug op een goed doorlopen proces. Samen met de hulp van betrokkenen is tot een goede oplossing gekomen.


____________________