Gemeente Nuenen


Bezwaren De Koppel Nederwetten ongegrond

B en W heeft besloten de bezwaarschriften voor project De Koppel ongegrond te verklaren.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de bezwaarschriften tegen de bouwvergunning, vrijstelling en de sloopvergunning voor project De Koppel

ongegrond te verklaren. Het college volgt daarmee het advies van de Commissie voor de bezwaarschriften op. De bestreden besluiten blijven hiermee in stand.

Tegen de bouwvergunning en vrijstelling voor een multifunctionele accommodatie en woningen aan De Koppel in Nederwetten werden een tweetal bezwaarschriften ingediend. Daarnaast werd tegen de sloopvergunning voor de sloop van de bestaande school een bezwaarschrift ingediend.

Tijdens de hoorzitting van 17 december 2009 zijn deze bezwaarschriften behandeld in de Commissie voor de bezwaarschriften. Deze heeft nu advies gegeven.

Â

De commissie vindt dat het college terecht en op juiste gronden de besluiten heeft genomen en deze voldoende heeft gemotiveerd. Ook zijn de verschillende belangen goed afgewogen en is er sprake van een goede ruimtelijke onderbouwing. De commissie adviseert dan ook de bezwaren ongegrond te verklaren en de bestreden vergunningen en vrijstelling te handhaven.

Het college van burgemeester en wethouders heeft overeenkomstig dit advies besloten.

Er loopt nog een procedure bij de rechter tegen de bouwvergunning en ontheffing voor de tijdelijke huisvesting van de school. De gemeente is nog in afwachting van behandeling van deze zaak.

Desalniettemin pakken Woningbouwvereniging Helpt Elkander en de gemeente de voorbereidingen op de sloop en de bouw voortvarend op.