Gemeente Binnenmaas

Verkiezingen 2010

Burgemeester leest voor op Van Bommelschool

Van 20 tot en met 30 januari zijn de Nationale Voorleesdagen 2010. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Dat nemen burgemeester Borgdorff, wethouder Kooijman en wethouder Lafeber van de gemeente Binnenmaas ter harte en dus gaan zij voorlezen.

Op woensdagmorgen 20 januari gaf burgemeester A.J. Borgdorff in Binnenmaas de aftrap door voor te lezen aan de kinderen van de Burgemeester Van Bommelschool in het buurtschap Blaaksedijk.

Alle kinderen werden die ochtend in pyjama op school verwacht. Elk jaar wordt een bijzondere gast uitgenodigd en dit jaar was de burgemeester van Binnenmaas, De heer A.J. Borgdorff, bereid om langs te komen. De kleine Daltonschool in het buurtschap Blaaksedijk verzamelde al haar leerlingen in het vernieuwde schoolgebouw in de centrale hal en daar kwam de burgemeester om alle kinderen voor te lezen.
Nadat de burgemeester de kinderen had voorgelezen, werden de kinderen in de eigen klas nog eens voorgelezen. In elke klas waren gezellige hoekjes gemaakt met kussens en dekentjes. Een flink aantal vaders, moeders, opas, omas, ooms en tantes van de kinderen waren naar de Van Bommelschool gekomen om de kinderen in kleine groepjes voor te lezen. Ter afsluiting van de ochtend hebben de kinderen, de voorlezers en de leerkrachten op school allemaal heerlijk kunnen ontbijten aan de gedekte tafels die al in de klassen klaar stonden.

Op dinsdag 26 januari gaat wethouder mevrouw E.M. Kooijman-de Heer voorlezen bij Zomerland, het kinderdagverblijf en locatie voor buitenschoolse opvang in de Wijk van je Leven in Puttershoek. Wethouder E.C. Lafeber gaat op woensdag 27 januari naar kindercentrum Piratenland aan de Johannes Kolfstraat in Westmaas om daar voor te lezen aan kinderen van twee tot vier jaar.

De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van de Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB en vinden in 2010 voor de zevende keer plaats.