Gemeente Hilversum

Geslaagde Eurosonic/Noorderslag voor `Mediastad'

publicatiedatum: woensdag 20 januari 2010

Hilversum Gastheer
De gemeente Hilversum was afgelopen week gastheer tijdens Eurosonic/Noorderslag, een driedaags popfestival met voorafgaand iedere keer een conferentie over muziek. In het Hilversum Mediastad Paviljoen werd veel gesproken over (multi)media en werd de Interactive Award uitgereikt.

Twitter
Een jonge vrouw pakt haar telefoon erbij. Ze twittert: "Leuk, zo'n workshop, goede ideeën! Ik zit in de Mediatent." Een goed voorbeeld van het huidige mediagebruik, want op dat moment gaat het op het podium over Twitter, een berichtensite op internet, en andere sociale netwerken op het world wide web. Hoe zet je die in als beginnend muziekbandje? De zaal zit goed vol, met onder meer de Hilversumse wethouders Karin Walters en Erik Boog. Ook bekendere Nederlanders als Giel Beelen en Jerney Kaagman komen een kijkje nemen in `De Mediastad'.

Interactive Award
Aan het eind van de eerste dag wordt de Interactive Award uitgereikt. Welke artiest heeft de media en de multimedia (internet onder meer) het best ingezet om de eigen muziek te promoten? De hoofdprijs is een bos bloemen, een beker en... 5000 euro. Krause gaat er met de eer vandoor. Zij is enthousiast Twitteraar en kwam op die manier zelfs onder de aandacht van De Wereld Draait Door, waar ze mocht optreden.

Hilversum en Noorderslag
Het veelzijdige programma werd samengesteld in samenwerking met onder meer Immovator, Beeld en Geluid, BuMa Cultuur en Podium de Vorstin. Wethouder Erik Boog sprak tijdens de conferentie onder andere met vertegenwoordigers van de muziekwereld, de directie van Noorderslag en de gemeente Groningen. Afgesproken is om de relatie tussen Hilversum en Noorderslag verder te versterken. Boog: "Hilversum heeft zich op een voortreffelijke wijze gepromoot. De creatieve muziek- en media-industrie is voor Hilversum van groot belang. Daarom is een prominente plek voor Hilversum op Eurosonic/Noorderslag van grote waarde."