Gemeente Hilversum

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in Hilversum

publicatiedatum: woensdag 20 januari 2010

Wegens het grote succes van de eerste Beursvloer heeft het Beursvloercomité besloten op dinsdag 1 juni 2010 opnieuw een Beursvloer in Hilversum te organiseren voor bedrijven en maatschappelijke organisaties, om samen invulling te geven aan Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. In november 2008 vond de eerste keer een Beursvloer plaats in Hilversum. Dit was een groot succes. Zo'n veertig bedrijven en zo'n veertig maatschappelijke organisaties maakten samen bijna 100 matches die een maatschappelijke waarde van bijna EUR 140.000,- vertegenwoordigden.

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen houdt in dat bedrijven en gemeenten middelen, menskracht, kennis en kunde bieden aan maatschappelijke organisaties die hiervoor in ruil iets teruggeven of
-doen. Op een Beursvloer kunnen bedrijven en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact komen. Via vraag en aanbod worden matches gemaakt tussen partijen. Het betreft een Beursvloer "met gesloten beurzen" en een win-win-situatie voor beide partijen.

Maatschappelijke organisaties en bedrijven die belangstelling hebben voor de Beursvloer 2010 kunnen zich vanaf heden aanmelden of meer informatie verkrijgen bij Anneke van der Veer (Beursvloermanager),

Wat voor matches vinden er dan plaats?
Een aannemersbedrijf kan bijvoorbeeld een leuke dag organiseren voor bewoners van een verzorgings-huis of voor mensen met een verstandelijke beperking; adviezen geven op personeelsgebied, financiën of PR; de handen uit de mouwen steken voor klussen als een ruimte opknappen/schilderen; materialen aanbieden zoals (afgeschreven) kantoormeubilair en computers; een podium bieden voor een amateurorkest en -theater. Als tegenprestatie kan een instelling voor verstandelijk gehandicapten een schilderij naar keuze aanbieden. Een theater kan haar ruimte aanbieden voor een personeelsavond, het dierenasiel kan een wandeling met honden organiseren voor medewerkers van een bedrijf.

Het Beursvloer-comité wordt gevormd door de gemeente Hilversum, de Kamer van Koophandel, Rabobank, Ondernemers Federatie Hilversum -Gooi, BoombergMedia, Rotaryclub Hilversum en Versa Welzijn. De organisatie is in handen van Versa Vrijwilligerscentrale.