Openbaar Ministerie

OM Arnhem eist 2 jaar en TBS voor Dordtse zedenzaken

20 januari 2010 - Arrondissementsparket Dordrecht

Op 19 januari 2010 stond een 48-jarige man uit Papendrecht bij de rechtbank Arnhem terecht op verdenking van het meerdere malen plegen van ontucht en aanrandingen in Dordrecht, Ridderkerk, Nieuwegein en Culemborg. Deze feiten zouden zijn gepleegd tussen april 2002 en mei 2009 met minderjarige meisjes tussen de 4 en de 13 jaar. De verdachte werd op 26 mei 2009 (in Sliedrecht) aangehouden in verband met vier gevallen van ontucht met minderjarige meisjes op 22 mei 2009 in Culemborg en Nieuwegein. De ontucht heeft bestaan uit het onzedelijk betasten van kinderen die hij op straat benaderde.

Bij de verdachte werd DNA afgenomen, wat werd opgenomen in de DNA-databank. Hierdoor kwam in het onderzoek de verdachte in beeld in meerdere tot dan toe onopgeloste zedenzaken uit Dordrecht en Ridderkerk in de periode 2002-2008. Dit betrof negen aanrandingen en één maal schennis van de eerbaarheid. De verdachte lokte de jonge slachtoffers mee naar een rustige plek en betastte hen daar. Ook werden kinderen onverhoeds betast tijdens het buiten spelen.

Het onderzoek is door de politie Gelderland-Zuid vervolgens voortgezet in samenwerking met de politie Zuid-Holland-Zuid en de politie Utrecht. De zaken uit Zuid-Holland zijn door het OM Dordrecht overgedragen aan het OM in Arnhem, om de zaken allemaal tegelijk aan de rechter voor te leggen.
De officier van justitie heeft op zitting een gevangenisstraf van 24 maanden geëist met oplegging van TBS met dwangverpleging.

De rechtbank doet op 2 februari 2010 uitspraak.