Gemeente Dongen

Na-inschrijven Schoolsportprojecten

Publicatiedatum: 20-1-2010

Op maandag 18 januari jl. is de 4de periode van de Sportkennismaking begonnen. Deze cursus is bedoeld voor kinderen van 6 tot 13 jaar. De kennismakinglessen vinden plaats bij sportverenigingen en beschikbare accommodaties in de gemeente Dongen. Verdere informatie kunt u vinden in het Schoolsport boekje en bij Onderwijs, Welzijn en Zorg op deze site.

In het Schoolsportboekje leest u welke verenigingen deelnemen aan dit project, waar hun lessen plaatsvinden en hoe oud uw kind precies moet zijn om mee te kunnen doen. Instromen in deze 4e periode is mogelijk. Ook kunt u al bekijken of uw kind wil deelnemen aan de 5e periode.

De opzet
Er zijn vijf perioden van vijf kennismakingslessen met in iedere periode een keuze uit een groot aantal takken van sport. Per periode kun je een eerste en tweede keuze aangeven. Is de groep vol of zijn er te weinig inschrijvingen op het uur van je eerste keuze, dan delen wij je in op het uur van je tweede keuze. Inschrijven voor deze lessen kun je doen via het inschrijfformulier (zie midden in het Schoolsportboekje).

Het doel
Het doel van de kennismakingslessen is kinderen en ouders meer inzicht verschaffen in de mogelijkheden van en interesses in verschillende takken van sport. Met deelname aan bijvoorbeeld vijf verschillende takken van sport per seizoen hopen wij een bijdrage te leveren aan de sportvorming en/of sportkeuze van uw kind.

De kosten
8,- per periode van 5 lessen.

ClubExtra
Voor kinderen van 4 tot 13 jaar, die moeite hebben met bewegen, is ClubExtra opgezet. Tijdens de lessen krijgen de kinderen veel individuele aandacht. Dit is mogelijk omdat de groep waarin gesport wordt klein is. De deskundige leiding probeert aan te sluiten bij de mogelijkheden van het kind, dus bij wat het kind wél kan. Op deze manier ervaart het kind succesbeleving en kan de oefenstof langzaam worden opgebouwd. Als de deelnemers er aan toe zijn wordt gezamenlijk gezocht naar een passende vereniging.

Dag
Donderdag 16:00-16:45 uur

Start
donderdag 24 september

Accomodatie
Sporthal De Salamander, Belgiélaan 2 te Dongen

Kosten

1, 40 per les of 31,60 voor 25 lessen

Kleding
Normale sportkleding