Gemeente Kollumerland

PB 02/2010 Gemeente Kollumerland c.a. en Thùs Wonen kopen âGeertsema-locatieâ te Munnekezijl

Kollum, 15 januari 2010

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kollumerland c.a. en Woningcorporatie Thùs Wonen hebben samen een perceel grond in Munnekezijl aangekocht. Op dit perceel was voorheen midden in het dorp landbouwmechanisatiebedrijf Geertsema B.V. gevestigd.

Gemeente en corporatie willen voor het perceel een binnen Munnekezijl passend woningbouwplan ontwikkelen. Ten aanzien van de realisatie gaan gemeente en corporatie, in samenhang met het op te stellen nieuwe woonplan 2010 â 2016, nadere afspraken maken.

Voordat tot verdere ontwikkeling kan worden overgegaan wordt de aanwezige bebouwing gesloopt en vindt er sanering plaats. Hierover zijn door partijen afspraken gemaakt.

De aankoop van deze locatie past binnen het woonbeleid van de gemeente Kollumerland c.a. om waar nodig en mogelijk door inbreiding en herstructurering de ruimtelijke kwaliteit en de leefbaarheid in de dorpen âvan binnenuitâ aan te pakken. Met het aanpakken van bestaande locaties in de kernen wordt ook geanticipeerd op de op termijn verwachte krimp van de bevolking.

Het tempo van de ontwikkeling van woningbouw op deze locatie is mede afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Munnekezijl, zoals de verwachte werkgelegenheid vanuit het project âLauwershageâ en de hiermee samenhangende vraag naar huisvesting in Munnekezijl.

De vereniging Dorpsbelangen is door de wethouder VROM, Hilbrand Visser, geïnformeerd over deze voor het dorp belangrijke ontwikkeling.


---

********************************
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.