Gemeente Helmond


Heemkundekring brengt gevelstenen in beeld

Vrijwilligers van de Heemkundekring presenteerden de eerste resultaten van hun onderzoek naar gevelstenen in Helmond aan wethouder Bethlehem.

De Heemkundekring doet momenteel onderzoek naar opvallende gevelstenen in Helmond. Enthousiaste vrijwilligers van de vereniging maken wandelingen door de stad en inventariseren waar zich kunstwerken op de gevels bevinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om geveltegels met mozaïek of tegels met keramische teksten.

Boek aangeboden

De eerste resultaten zijn vastgelegd in het boek Gevelstenen Helmond. Dit boek werd op maandag 18 januari door vier vrijwilligers van de Heemkundekring aangeboden aan wethouder Kees Bethlehem.

Wethouder Bethlehem (midden) met de vier
heren van de Heemkundekring: Henk van Dijk,
Martin Wijnhof, Karel Verhofstad en Jan Mulder.

Boek in te zien

Het boek 'Gevelstenen Gemeente Helmond' is in te zien in de Stadswinkel en komt op de website van de Heemkundekring Helmond-Peelland.

* Heemkundekring Helmond-Peelland

In het boek staat per gevelsteen een foto opgenomen. Verder staat er allerlei handige informatie bij vermeld, zoals de naam, soort, materiaal, de locatie, de afmetingen en enkele bijzonderheden van de gevelsteen. Bijzonderheden zijn bijvoorbeeld wie het ontworpen heeft en wat de betekenis van de afbeelding is.