Gemeente Bernheze


gebruik

Gemeente Bernheze neemt brandweerauto op aardgas in gebruik

Bernheze neemt aardgasauto in gebruik
De gemeente Bernheze breidt haar wagenpark uit met een splinternieuwe brandweerauto op aardgas. Op 13 januari 2010 droeg wethouder Van de Ven de brandweerauto over aan de brandweercommandant.

Schoon, goedkoop en stil
Rijden op aardgas is inmiddels een bewezen en betrouwbare techniek. Wereldwijd rijden al miljoenen auto's op aardgas. Ook in Nederland wordt aardgas als brandstof steeds populairder omdat het goedkoop, schoon en stil is. Aardgas is op dit moment de schoonste fossiele brandstof doordat het minder schadelijke stoffen als CO2 en fijnstof veroorzaakt. Kortom, een belangrijke winst voor het milieu. Het onderhoud van een aardgasauto is vergelijkbaar met dat van een auto op benzine of diesel.
Aardgas tanken kan straks gewoon bij de nieuwe brandweerkazerne in Nistelrode. Daar komt een aardgasvulpunt. Als niet op de eigen brandweerkazerne getankt kan worden, dan kan dat in Nederland bij zo'n 40 tankstations die aardgas verkopen. Dit aantal stijgt bijna wekelijks.
Rijden op aardgas is goedkoop. Het kost bij het eigen vulstation ongeveer EUR 0,40 per kilo. Met een kilo aardgas kun je ongeveer dezelfde afstand afleggen als met een liter diesel.

Energieneutrale gemeente
De nieuwe aardgasauto van de gemeente wordt gebruikt door de medewerkers van de brandweer en is ingericht voor het vervoer van maximaal negen personen. De auto wordt gebruikt voor diverse soorten werk, van de dagelijkse ritten binnen de gemeente tot het vervoer van brandweerpersoneel naar oefencentra buiten de gemeente. En dit is nog maar het begin, het is de bedoeling dat het gehele gemeentelijke wagenpark 'schoon' wordt. Afgeschreven auto's van het gemeentelijke wagenpark worden geleidelijk vervangen door duurzamere varianten. Dit past binnen het streven naar een energieneutrale gemeente.

Wilt u meer weten over rijden op aardgas, kijk dan op www.aardgasmobiel.nl.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35