Micromineralen als natuurlijke remedie tegen Q-koorts

20/01/2010 13:34

Team Ecosys

TEAM Ecosys introduceert op de BioVak 2010 micromineralen als middel voor het op natuurlijke wijze weer in balans brengen van het bodem-, plant-, diersysteem.

Bedoeïenen weten al eeuwen lang dat na een stofstorm wonden op armen en benen sneller genezen. De sequoia's worden alleen in het Yellow Stone Park circa 120 m hoog, buiten het bereik van het stof uit de Rocky Mountains worden zij niet hoger dan 60 m.

De aanwezigheid van micromineralen in de natuur leidt tot versterkte groei en herstel bij gewas, dier en mens.

Geïnspireerd door dit fenomeen ontwikkelde Thiomir Lelas een installatie om verkleinde gesteenten in een turbulente atmosfeer te verkleinen tot minder dan 20 micron, de diamater van de huidmondjes in de bladeren. Tevens worden de deeltjes elektrisch opgeladen (zoals de bliksem in stormen).

De hoofd- en sporenelementen (voedingsstoffen) uit de met dit gepatenteerde systeem zeer fijn verpulverde gesteente zijn zo direct opneembaar voor bodemleven, planten en dieren. Door de vaste vorm spoelen de micromineralen niet uit en blijven beschikbaar.

Het micromineraal Herbagreen, dat gemaakt is van kalksteen (Calciet), levert tot 30% hogere opbrengsten van een betere en uniforme kwaliteit. Bovendien versterken de micromineralen de natuurlijke weerstand tegen ziekten en insecten. Ook verbetert het adaptatievermogen aan ongunstige omgevingsfactoren zoals temperatuur, tocht en vochtgehalte. Deze verbeterde kwaliteit manifesteert zich al in het groeiseizoen in de vorm van hogere brixwaarden in het planten- en vruchtensap.

Wij nodigen Minister Verburg uit voor een proef met Animamineral op een van de met Q-koorts besmette geitenhouderijen. Naar verwachting in 6 tot 8 weken Q-koorts vrij.





http://www.team-ecosys.nl