(c) 2010 ECORYS Nederland BV
Vraag naar personeel in haven en industrie blijft in tact de komende jaren

20 januari 2010 - PERSBERICHT - In de sectoren techniek, haven en logistiek van het Rotterdamse mainportgebied komen tussen nu en 2013 jaarlijks om en nabij de tweeduizend banen vrij. In 2009 nam de jaarlijkse personeelsbehoefte weliswaar af, maar de verwachting is dat deze behoefte zich weer zal herstellen.

Bedrijven geven aan dat zij een op de drie vacatures willen vervullen met pas afgestudeerde mbo- en hbo'ers. Vooral de vraag naar hbo'ers is ongewijzigd. Een en ander blijkt uit de derde Arbeidsmarktverkenning van ECORYS in opdracht van Deltalinqs, het Havenbedrijf Rotterdam NV en KMR-Kennisinfrastructuur Mainport Rotterdam.

Hoge respons
Aan het onderzoek namen 274 bedrijven deel uit de haven en industrie. Deze representeren 76% van de werkgelegenheid in het mainportgebied. De totale jaarlijkse personeelsbehoefte aan technische en havenlogistieke werknemers schommelt tussen de 1.800 en 2.400. Daarvan komt ongeveer 6- procent voort uit het cluster industrie en 40 procent uit het cluster haven. Van deze werknemers moet ongeveer 70% een mbo opleiding hebben afgerond en zo'n 30% een hbo opleiding. Bedrijven verwachten dat 37 procent van deze banen vervuld kunnen worden door jonge instromers die hun studie in het beroepsonderwijs hebben afgerond.

MBO-Convenant
De jaarlijkse arbeidsmarktverkenning vormt onderdeel van het mbo-convenant dat Deltalinqs namens de bedrijven uit haven en industrie, het Havenbedrijf Rotterdam NV en de gemeente Rotterdam ruim een jaar geleden sloten met het Rotterdams beroepsonderwijs (Zadkine, Albeda en de STC-Group). Dit convenant moet er toe leiden dat de zo gewenste aansluiting van het aanbod op de personeelsvraag ttot stand komt, zowel kwalitatief als kwantitatief.

Invloed kredietcrisis op werkgelegenheid
De Arbeidsmarktverkenning is gehouden in de periode november en december 2009. De totale werkgelegenheid in het Mainportgebied kende in 2009 een krimp van 3,2 procent. De werkgelegenheid in het cluster industrie is in het Mainportgebied het afgelopen jaar stabiel gebleven. De krimp vindt dus geheel plaats in het cluster haven. In dit cluster daalde de werkgelegenheid met 6,8 procent. Van de geprognosticeerde personeelsbehoefte bestaat 20 procent uit een uitbreidingsvraag en 80 procent uit vervanging van personeel wegens pensionering of verloop.

Toekomstige afstemming vraag en aanbod
Meer dan de helft van de bedrijven verwacht de komende vier jaar meer personeel nodig te hebben dan de afgelopen jaren. Voor de instroom van jongeren in de haven, de logistiek en de techniek zijn drie opleidingen relevant: procesopleidingen, maintenance opleidingen en haven- en logistieke opleidingen. Wanneer de personeelsvraag wordt afgezet tegen de prognoses van de aantallen gediplomeerden, dan zien we dat er een groot tekort ontstaat aan gediplomeerden met een maintenance opleiding. De opleidingen voor de procesindustrie (het Procescollege) blijken succesvol en het mbo-convenant werpt hier zijn vruchten af. De gediplomeerde uitstroom voldoet aan de huidige vraag op de arbeidsmarkt. Ook de instroom in haven en logistieke opleidingen bij het Scheepvaart en Transport College is fors toegenomen. Desondanks is er nog steeds een tekort aan gediplomeerden op mbo niveau 4 en hbo'ers.

Het volledige rapport "Arbeidsmarktverkenning Mainport Rotterdam 2009-2013" is hier te downloaden.

Dit is een herplaatsing van een persbericht van de stichting Kennisinfrastructuur Mainport Rotterdam (KMR).

ECORYS: 80 jaar heldere adviezen en effectieve uitvoering

Al meer dan 80 jaar helpt ECORYS opdrachtgevers wereldwijd bij het realiseren van hun ambities. Vanuit een onafhankelijke positie leveren onze professionals leveren heldere adviezen en effectieve ondersteuning bij de uitvoering van beleid en programmaâs, gebaseerd op inhoudelijke kennis en scherpe analyses. Wat onze aanpak typeert zijn de kwaliteiten van onze experts: specifieke kennis op economisch, sociaal en ruimtelijk gebied, maatschappelijke betrokkenheid, persoonlijke service en de capaciteit om vraagstukken vanuit verschillende disciplines te benaderen. Deze unieke mix van factoren garandeert de kwaliteit waarnaar onze klanten op zoek zijn. Niet voor niets heeft ECORYS met veel opdrachtgevers een langdurige relatie.