Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 20-01-2010

Jongeman (20) raakt gewond door vuurwapen geweld

TILBURG: Een 20-jarige man uit Tilburg liep gisteravond een schotwond op in zijn arm. De toedracht van het geweld is nog onbekend.

De politie werd omstreeks 22.40 uur geïnformeerd door familieleden van het slachtoffer. De 20-jarige man was toen al opgenomen in het ziekenhuis. Omdat de man direct geopereerd moest worden aan zijn verwondingen is ook nog niet duidelijk wat er precies gebeurd. Er wordt op een later moment een aangifte van hem opgenomen. Hij verkeert overigens niet levengevaar. Vermoedelijk is de man al eerder op de avond beschoten op of in de buurt van de Goirlese weg. Een
rechercheteam buigt zich over de vraag wat er precies is voorgevallen. Daarvoor zijn een sporenonderzoek en een buurtonderzoek ingesteld. De politie is op zoek naar eventuele getuigen en/of personen die mogelijk meer informatie over het incident kunnen geven. Zij kunnen via 0900 88 44 met de politie in contact komen (lokaal tarief) . Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Aanrijding bij basisschool: veroorzaakster is dronken

RIEL: De politie behandelde dinsdagmiddag 19 januari 2010 een
verkeersongeval op de Goirleseweg. De aanrijding was gebeurd bij een basisschool op het moment dat de ouders hun kinderen kwamen ophalen. Er was sprake van alleen blikschade aan de twee betrokken
personenauto's. Een moeder was namelijk tegen een gedeeltelijk geopend portier van een geparkeerde auto gebotst. De politie werd erbij gehaald, waarbij al snel duidelijk werd dat de veroorzaakster onder invloed van alcohol was. Om die reden werd de 46-jarige vrouw uit Goirle gearresteerd en moest zij mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 835 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Gezien deze hoge uitslag, werd meteen haar rijbewijs ingevorderd. Naast een proces-verbaal werd er tegen de vrouw ook een rijverbod van tien uur opgelegd. De verdachte is daarna weer in vrijheid gesteld. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de vrouw nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Belgen Proces-verbaal voor drugsbezit

TILBURG: Twee Belgen kregen proces-verbaal vanwege overtreding van de Opiumwet. Bovendien raakte ze 75 gram ingekochte wiet kwijt. Het duo werd dinsdagmiddag 19 januari om 16.30 uur van de A-58 gehaald. De geur die uit de auto kwam maakte meteen duidelijk dat er drugs aanwezig waren. De agenten vonden twee zakken marihuana. Het ging om circa 75 gram. De verdovende middelen werden in beslag genomen en de twee Belgen kregen 33 en 36 jaar oud kregen ieder een proces-verbaal.

15 overtreders bij controle fietsverlichting

MOERGESTEL: Op woensdag 20 januari 2010 hield de politie tussen 07.00 en 08.00 uur verlichtingscontroles gehouden in Moergestel. Dat gebeurde in het kader van verkeersveiligheid. De agenten controleerden passerende fietsers op de Oirschotseweg, de Raadhuisstraat en bij de rotonde Tilburgseweg/Akkerweg.
Vijftien personen kregen een bekeuring omdat zij hun licht niet aanhadden. Het rijden zonder brandend voor- en/of achterlicht kost een fietser 35,- Voor ditzelfde bedrag had de overtreder zijn verlichting kunnen repareren of losse lampjes kunnen aanschaffen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 20-01-2010 13:52 | © Regio Midden en West Brabant |