Politie Utrecht

Persbericht Binnensticht, 14.00 uur

Utrecht, 20-01-2010

Extra toezicht leidt tot aanhouding auto-inbreker

DE BILT Het extra politietoezicht op één van de plekken waar veel in autos wordt ingebroken, leidde dinsdagavond 19 januari direct tot een aanhouding op heterdaad. Het ging om een 16-jarige jongen uit Bilthoven die wordt verdacht van het inbreken in autos.

Omstreeks 18.00 uur meldden getuigen dat er een auto werd opengebroken in de parkeergarage aan de Kwinkelier en dat daarna een jongen hard wegrende. De getuigen gaven het signalement door van de jongen. De vlak in de buurt postende politiemensen waren snel ter plaatse en kregen van de getuigen een aanvullend signalement.

Korte tijd later zagen politiemensen de jongen, die voldeed aan het signalement, lopen over de Koperwieklaan. Op het moment dat hij werd aangehouden, gooide hij een voorwerp van zich af. Later bleek dat het om een voorwerp ging afkomstig uit de opengebroken auto. Bij verder onderzoek op het bureau bleek dat hij nog meer voorwerpen bij zich had, die ook uit de opengebroken auto afkomstig waren. Uit onderzoek bleek dat kort voor 18.00 uur een geparkeerde auto op de Sperwerlaan was opengebroken.

Het onderzoek naar de auto-inbraken wordt voortgezet en de jongen is inmiddels in verzekering gesteld.