Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 januari 2010

Veelpleger aangehouden

Enschede

Dinsdag 19 januari is omstreeks 14.00 uur een 33-jarige veelpleger uit Rekken aangehouden voor diefstal. Hij is in verzekering gesteld.

Iets voor 14.00 uur zagen surveillerende agenten op het H.J. van Heekplein in Enschede dat de man uit een supermarkt kwam met goederen in zijn jaszak. Omdat de agenten het niet vertrouwden, besloten ze de bewakingsbeelden van de supermarkt te gaan bekijken. Hierop zagen de agenten dat de man meer goederen mee naar buiten had genomen, dan dat hij had afgerekend. De agenten spraken de man hierop aan, waarna hij de diefstal bekende. Daarna zette de man het op een lopen. Hij kon uiteindelijk op de Oldenzaalsestraat worden aangehouden.

Omdat de man bij de politie te boek staat als veelpleger, wordt hij voorgeleid bij Justitie. Hij is in verzekering gesteld. (2010005483)

Winkeldief aangehouden
Enschede
Dinsdag 19 januari is omstreeks 15.30 uur een 32-jarige man uit Alkmaar aangehouden voor winkeldiefstal in de Klanderij in Enschede.

Politieagenten die dinsdagmiddag aanwezig waren in een winkel in de Klanderij, zagen op bewakingsbeelden dat een man goederen wegnam en deze in een geprepareerde tas stopte. Toen de man de winkel wilde verlaten, hielden de agenten de man aan. De man verzette zich en wilde er vandoor gaan. Daarom namen de agenten de man geboeid mee en brachten hem naar het politiebureau. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie vermoed dat de man betrokken is geweest bij meerdere diefstallen. (2010005531)

Twee aanhoudingen na vechtpartij Nijverdal
Dinsdag 19 januari zijn omstreeks 19.30 uur op het oude station in Nijverdal twee jongens aangehouden voor betrokkenheid bij een grote vechtpartij eerder op de avond.

Dinsdagavond kreeg de politie omstreeks 19.00 uur melding dat er een vechtpartij gaande zou zijn op het oude station aan de Stationsstraat in Nijverdal. Het zou gaan om een groep jongeren uit Almelo en een groep jongeren uit Nijverdal. De agenten zagen op het station een grote groep van 30 à 40 jongeren staan. Toen de jongeren plotseling behoorlijk met elkaar begonnen te vechten, greep de politie in. De groep werd uiteen gejaagd, waarna twee jongens ter plekke werden aangehouden. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Almelo en een 16-jarige jongen uit Nijverdal. Beide jongens zijn na verhoor heengezonden. De politie onderzoekt de zaak. Hierin wordt ook het waarom van dit voorval onderzocht. (2010005547)

Twee mannen aangehouden voor bedreiging Enschede
Dinsdag 19 januari omstreeks 00.45 uur zijn twee mannen aangehouden nadat zij eerder die avond twee personen hadden bedreigd.

Een 17-jarige Enschedese liep samen met haar 19-jarige ook uit Enschede afkomstige vriend richting zijn woning. In de buurt van de Geessinkweg in Enschede kwam een auto naast hen rijden. De inzittenden van de auto, twee mannen van 19 en 20 jaar uit Enschede, bedreigden de twee. Nadat de mannen weg waren gereden, belden zij de politie. Aan de hand van het opgegeven signalement, konden later die nacht de twee mannen worden aangehouden op de Deurningerstraat in Enschede. De politie onderzoekt de zaak. (2010005584)

Inbreker op heterdaad in kraag gevat Enschede
Woensdagmorgen omstreeks 05.30 uur heeft de politie dankzij een oplettende getuige een man aangehouden voor een poging tot inbraak.

Een getuige hoorde die nacht op de Weth. Gerbertsstraat in Enschede ter hoogte van het winkelcentrum, breekgeluiden. Deze geluiden kwamen van de achterzijde van een horecagelegenheid. De getuige schakelde de politie in, die gelijk ter plaatse kwam. De agenten liepen richting de horecagelegenheid en zagen op de binnenplaats een man staan die bij de achterdeur aan het rommelen was. De agenten spraken de man aan, waarna de man het op een lopen zette. Via het dak van het winkelcentrum ging hij richting de Weth. Beverstraat en vervolgens richting Weth. Elhorststraat. De man kon uiteindelijk op de Londenstraat worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (2010005604)

Verkeerscontrole
Rijssen
De politie heeft dinsdagavond 19 januari tussen 15.30 uur en 21.30 uur verkeerscontroles uitgevoerd op verschillende locaties in Rijssen en Holten. In totaal zijn 42 bonnen uitgeschreven.

De politie voerde deze algemene verkeerscontroles uit op de Morsweg, de Wijnand Zeeuwstraat, de Haarstraat en de Holterstraatweg in Rijssen en op de Larenseweg in Holten. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor: . Geen of onjuiste fietsverlichting (14x) . Dimlicht (2x)
. Snelheid (15x)
. Gordel (1x)
. Rijden door rood licht (4x) . Rijden zonder rijbewijs (1x) . Geen voorrem brommer (1x) . Uitlaat niet gasdicht (2x) (2010005574)

Twee hennepkwekerijen ontruimd Haaksbergen / Den Ham
De politie heeft dinsdag 19 januari op twee plaatsen in Twente een hennepkwekerij ontdekt.

Naar aanleiding van een anonieme melding controleerde de politie dinsdagmorgen omstreeks 10.00 uur een pand aan de Molenstraat in Haaksbergen. Hier werd in de kelder een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. 429 potten met aarde stonden gereed voor nieuwe planten. De gehele kwekerij is ontruimd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij. (2010005460)

In Den Ham werd omstreeks 12.00 uur in een pand aan de Linderweg een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden hier 500 planten en de benodigde apparatuur ontruimd. Ook hier doet de politie onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij. (2009066421

Winkeldief bedreigt drie mannen Nijverdal
Dinsdagmiddag 19 januari is omstreeks 15.30 uur een 41-jarige man uit Nijverdal aangehouden voor winkeldiefstal. Daarnaast heeft hij drie personen bedreigd.

Omstreeks 15.15 uur kreeg de politie melding dat er een winkeldiefstal had plaatsgevonden in een supermarkt aan de Kuperserf in Nijverdal. Ter plaatse zagen de agenten dat er al drie mannen bovenop de winkeldief lagen omdat hij zich hevig verzette. De agenten namen de 41-jarige man van hen over en namen hem geboeid mee naar het politiebureau.

De winkeldief bleek de drie mannen die hem hadden aangehouden, te hebben bedreigd. Zij hebben alle drie aangifte tegen de man gedaan. Het betreffen een 49-jarige man uit Nijverdal, een 42-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk en een 29-jarige man uit Hardenberg. Daarnaast doet de Politie Twente aangifte tegen de man, wegens vernieling van de politie-auto waarin de man is vervoerd naar het politiebureau. (2010005551 / 2010005614 / 2010005576 / 2010005578)