Gemeente Oldambt


Oldambt steunt Haïti

Omdat de grote televisie en radio-uitzending a.s. donderdag voor de inwoners van het zwaargetroffen Haïti samenvalt met de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oldambt heeft het college van B&W besloten om tijdens de receptie een inzameling te houden voor het goede doel. Het bedrag dat tijdens deze avond wordt ingezameld zal door de gemeente worden verdubbeld!

Op dinsdag 12 januari werd het eiland Haïti opgeschrikt door een aardbeving met de kracht van 7.0 op de schaal van Richter. Schattingen over het aantal slachtoffers gaan in de richting van 100.000 doden, daarnaast zijn grote aantallen mensen gewond. Daarnaast is de schade aan gebouwen en huizen enorm. Een verschrikkelijke ramp. Gelukkig zijn er, vanaf het moment dat wereldkundig werd gemaakt dat Haïti was getroffen door een ramp van deze grootte, hulporganisaties geweest die meteen actie ondernamen en ervoor zorgden dat daar waar hulp kon worden geboden, deze ook daadwerkelijk aanwezig was. Om ervoor te zorgen dat hulporganisaties dit goede maar ook broodnodige werk kunnen blijven wil de gemeent Oldambt ook haar bijdrage leveren.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente zal een bus worden geplaatst bij de uitgang van de `Tramwerkplaats o.g.'. Het staat bezoekers van de nieuwjaarsreceptie vrij om daar een bijdrage in te deponeren. De gemeente zal dit bedrag verdubbelen en overmaken op girorekening 555.