Gemeente Den Helder

Nieuw zwembad gaat volgende fase in 2010-01-20

De bouw van het nieuwe zwembad, dat als werktitel "Aquamarijn" heeft gekregen, ter vervanging van het huidige oude zwembad De Schots, is weer wat stappen dichterbij gekomen. Het structuur ontwerp is klaar. Met het Commando Zeestrijdkrachten en de toekomstige exploitant zijn intentieverklaringen opgesteld. Het college vraagt de raad nu onder meer om de volgende stap te zetten: EUR 1.500.000 beschikbaar te stellen om het definitief ontwerp uit te werken naar een bouwbestek, zodat de bouw Europees aanbesteed kan worden.

Met alle betrokken partners werkt de gemeente hard aan de voorbereidingen voor de bouw van het nieuwe zwembad. En die samenwerking verloopt uitstekend. De partijen zijn het eens over de koers die wordt gevaren. Om dat te bekrachtigen en een volgende fase in het proces mogelijk te maken, heeft het college van B&W zowel met het Commando Zeestrijdkrachten als met de toekomstige exploitant intentieverklaringen vastgesteld. Hierin beloven de partijen elkaar op dezelfde goede voet door te gaan en samen te blijven investeren in het zwembad én in de goede onderlinge relatie. Ook is met de toekomstige exploitant een voorlopig exploitatiecontract vastgesteld.

Het nieuwe zwembad moet eind 2012 klaar zijn. Voor het zover is, moet er nog veel gebeuren. Architectenbureau WAA heeft het structuur ontwerp klaar en is bezig dit verder uit te werken tot een definitief ontwerp. Dat moet voor deze zomer klaar zijn. Dan kan het ontwerp omgezet worden naar een zogeheten bouwbestek. Met dit bouwbestek kan de gemeente Europees de markt op om een geschikte aannemer te vinden.

Voor het omzetten naar een bouwbestek is geld nodig. Dit voorbereidingskrediet bedraagt EUR 1.500.000. Het college heeft de raad nu gevraagd hier zijn goedkeuring aan te geven, zodat het proces verder kan. De intentieverklaringen worden nu omgezet in contracten waarna de volgende fase officieel van start zal gaan.

De raad behandelt deze onderwerpen naar verwachting in zijn vergadering van 15 februari.