Gemeente Breda

Gemeente en ROC gaan werken aan een samenwerkingsovereenkomst voor ontwikkeling sportcentrum en Vitalis College

College van burgemeester en wethouders en het ROC West-Brabant gaan de komende maanden gebruiken om de eerder ondertekende intentieovereenkomst van maart 2009 om te zetten in een samenwerkingsovereenkomst.

Om hiertoe te komen gaan de gemeente en het ROC West-Brabant eerst onderzoeken op welke wijze het Gemeentelijk Sportcentrum en het Vitalis College gesitueerd kunnen worden op het voormalig Jeka-terrein.

Hierbij wordt ook de gezamenlijke parkeerbehoefte voor het Vitalis College en het Gemeentelijk Sportcentrum meegenomen.

Â

Het college heeft ingestemd met het zetten van de vervolgstappen om te komen tot een samenwerkingsovereenkomst en legt het voorstel ter bespreking voor aan de commissie Mens en Maatschappij. Op 15 december is er tussen het college en ROC West-Brabant in beginsel overeenstemming bereikt over het realiseren van een nieuw sportcentrum, een nieuw Vitalis College en een deugdelijke parkeervoorziening op het voormalige Jekaterrein. Dit in relatie tot de in maart 2009 met het ROC West-Brabant ondertekende intentieovereenkomst. De periode na de ondertekening van de intentieovereenkomst is gebruikt voor verdere onderhandelingen met het ROC over aankoop van gronden en financiële kaders. Daarnaast zijn er ook afspraken gemaakt over de exploitatie van het sportcentrum. Daar is overeenstemming over.

De gezamenlijke ontwikkeling van het Gemeentelijk Sportcentrum en het Vitalis College levert zowel in de voorbereiding als in de realisering kostenbesparing op en draagt bij aan een meerwaarde voor gebruikers en de omgeving. Het nieuwe sportcentrum richt zich op de breedtesport, maar krijgt een zodanige afmeting en inrichting dat daarin op het hoogste nationale en zelfs internationale niveau sportwedstrijden kunnen plaatsvinden. Het ROC West-Brabant kan door de realisatie van het Vitalis College op het voormalige Jeka-terrein in de toekomst beschikken over kwalitatief goede, nieuwe onderwijshuisvesting met alle noodzakelijke en wenselijke faciliteiten.

Â

In de afgelopen weken is intensief overleg gevoerd tussen gemeente en ROC West-Brabant over de stappen die nog gezet moeten worden om te komen tot een samenwerkingsovereenkomst. De overeenstemming moet namelijk op onderdelen nog worden uitgewerkt in sluitende afspraken, die beide partijen formeel-juridisch binden en die binnen de geldende beleids- en financiële kaders van beide partijen vallen. Om hiertoe te komen is het bijvoorbeeld van belang om te onderzoeken op welke wijze het Sportcentrum en het Vitalis College gesitueerd kunnen worden en de parkeerbehoefte van beide partijen te bepalen.

Â

Breda, 20 januari 2010