Gemeente Breda

5,7 miljoen voor derde fase uitbreiding stadion NAC Breda

Het college van burgemeester en wethouders van Breda stelt de gemeenteraad voor 5,7 miljoen beschikbaar te stellen voor de uitbreiding van het Rat Verlegh Stadion.

Met dit bedrag kan NAC Breda beginnen met de derde en laatste fase van de verbouwing en modernisering van het stadion, nog voor de start van het nieuwe voetbalseizoen. Na de verbouwing is het aantal tribuneplaatsen uitgebreid van 17.750 naar 20.000. Het bedrag is het laatste deel van de totaal ⬠11,5 miljoen die de gemeenteraad heeft toegezegd te willen investeren in het stadion.

In de derde fase van de uitbreiding en modernisering van het Rat Verlegh Stadion worden drie grachten rond het veld overkapt waardoor het aantal tribuneplaatsen kan worden uitgebreid met onder andere enkele tientallen plaatsen extra voor mensen met een beperking. In de grachten komen meer horecapunten en toiletten. Ook worden de sponsorruimten in het hoofdgebouw uitgebreid en komen er extra persplaatsen op de tribune van het hoofdgebouw. De genoemde werkzaamheden leveren alle een directe bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit en de uitbreiding van de capaciteit van het stadion.

Het bedrag van ⬠5,7 miljoen is het laatste deel van de totaal ⬠11,5 miljoen euro die de raad op 2 april 2009 heeft toegezegd te investeren in de gefaseerde aanpassing van het stadion van NAC Breda.

In de huurovereenkomst is opgenomen dat de investeringen in fase 3 worden doorberekend in de huur voor het stadion.

Op 2 februari wordt de realisatie van de derde en laatste fase van de uitbreiding van het Rat Verlegh Stadion ter advisering aangeboden aan de commissie bouwen en wonen. De gemeenteraad neemt op 11 februari een besluit.

Breda, 20 januari 2010