Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 20 januari

Alkmaar, 20-01-2010 o 14.30 uur

Overval op supermarkt: politie zoekt getuigen

Alkmaar, woensdag 20 januari

Op woensdagochtend werd rond 06.45 uur een filiaal van een supermarkt aan het Geert Groteplein overvallen. De eerste medewerkers meldden zich net bij het filiaal aan, toen zij door twee gewapende mannen gedwongen werden naar binnen te gaan. Binnen moesten de zes medewerkers onder dreiging op de vloer plaats nemen. Eén van hen moest aan één van de overvallers laten zien waar het geld was. Nadat het geld was buit gemaakt gingen de daders ervandoor, vermoedelijk in de richting van de Melis Stokelaan.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van het Geert Groteplein iets verdachts gezien woensdagochtend? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn voor de opsporing van de daders. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Heiloo, dinsdag 19 januari

Een 21-jarige beginnend bestuurder uit Heiloo raakte dinsdagavond rond 23.50 uur zijn rijbewijs kwijt. Hij werd op de Heerenweg aangehouden en bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 375 ug/l. Het rijbewijs van beginnend bestuurders wordt ingevorderd bij 350 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Mishandeling ex-vriendin

Alkmaar, woensdag 20 januari

Een 40-jarige Alkmaarder werd woensdagochtend rond 04.15 uur in zijn woning aangehouden voor mishandeling van zijn ex-vriendin. De ex-vriendin van de man was op visite bij een vriend, toen de Alkmaarder binnen kwam. Hij was het niet met haar aanwezigheid eens en sleepte haar bij haar haren de bank af, greep haar bij haar keel en sleurde haar de woning uit. Buiten sloeg hij haar in het gezicht. De vrouw stond op en rende weg. Zij belde de politie. Agenten hielden de man even later in zijn woning aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Aanhouding voor vernieling raam woning ex

Hoorn, dinsdag 19 januari

Een 41-jarige man uit Hoorn werd woensdagmiddag rond 17.30 uur aangehouden op de Houtzaagmolen. De man stond voor de woning van zijn ex-vriendin en wilde binnengelaten worden. Toen de vrouw dit weigerde trapte hij tegen een onderraam in de voordeur. De ruit ging kapot. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol en gedroeg zich agressief. Een buurtbewoonster belde de politie. De man vertrok. Agenten troffen de man aan op de Houtzaagmolen. Toen zij hem aan wilden houden sprong hij in het water. Na herhaaldelijke waarschuwingen kwam de Hoornaar naar de kant. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Hoorn.

Aanhouding voor overval op woning Klaverwoud

Zwaag,woensdag 20 januari

Een 23-jarige man uit Heerhugowaard is donderdagmiddag 15 januari aangehouden in Amsterdam. Hij wordt verdacht van meerdere gewapende overvallen, waaronder op een woning aan het Klaverwoud in Zwaag op donderdag 29 oktober vorig jaar, en op een woning aan de Middenweg in Heerhugowaard op 16 februari jl.

Bij de overval op de woning in Zwaag drongen drie mannen rond 19.10 uur die avond de woning binnen en bedreigden de bewoner met een vuurwapen. De overvallers wilden geld hebben. Er ontstond een worsteling tussen de bewoner en de overvallers. De bewoner en zijn 41-jarige vrouw werden uiteindelijk vastgebonden. De drie mannen gingen er met buit vandoor.

De politie kwam de 23-jarige man op het spoor naar aanleiding van tips die binnenkwamen na de uitzending van het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV -Noord-Holland. De man werd afgelopen vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij zit in voorlopige hechtenis. Het onderzoek naar de andere twee verdachten wordt voortgezet.

Twee medeverdachten van de overval op de Middenweg in Heerhugowaard zijn vorige week op zitting geweest. Tegen hen is respectievelijk 8 en 3 jaar cel geëist. De rechtbank doet op 28 januari uitspraak.

Controle op gestolen fietsen bij schoolhek

Alkmaar, woensdag 20 januari

Woensdagochtend werd er bij het hek van een scholengemeenschap gecontroleerd op gestolen fietsen. Op de Stalpaertstraat werden in totaal vijf gestolen fietsen getraceerd. Vier personen werden aangehouden voor heling.

Snelheidscontrole op 50 km weg

Grootebroek, dinsdag 19 januari

Woensdag werd er van 16.15 tot 19.45 uur op de Stedebroecweg, op de kruising tussen de Raadhuislaan en Burg. Stuyfberglaan gecontroleerd op snelheid. Van de 2021 passanten waren er 370 in overtreding. Op deze weg waar 50 km/u is toegestaan was de hoogst gemeten snelheid 83 km/u.