Warchild


War Child breidt effectieve I DEAL-methode uit

20 januari 2010 -
In 2009 hebben we het gebruik van de succesvolle I DEAL-methode uitgebreid in onze programmalanden. I DEAL is een creatieve methode die door War Child zelf ontwikkeld is om oorlogskinderen weerbaarder te maken en hen te leren omgaan met de invloed van oorlog op hun dagelijkse leven.

Sportactiviteiten in Oeganda In 2009 is de I DEAL training geïmplementeerd op diverse scholen in Colombia, werd de methode vertaald in het Arabisch en Dari én is de officiële I DEAL website gelanceerd.

I DEAL?
I DEAL is ontworpen voor kinderen van 11-15 jaar die opgroeien in (post-)conflictgebieden. Door de oorlog hebben deze kinderen last van angsten en stress, ze hebben te maken met verlies en er zijn weinig mogelijkheden om zich te ontwikkelen.

Met I DEAL kunnen zij hun dagelijkse stress een plek geven en bouwen zij weer vertrouwen op. Door middel van muziek, dans, acteren, sport en spel leren zij omgaan met hun ervaringen, emoties en met elkaar. Dit helpt hen bij hun psychosociale ontwikkeling.

Lees meer over IDEAL op www.warchildlearning.org/ideal

BIG DEAL, SHE DEALS
Op dit moment wordt de I DEAL methode succesvol ingezet in onze programma's in Colombia, DR Congo, Israël en de bezette Palestijnse gebieden, Sierra Leone en Oeganda. Daarnaast wordt de methode uitgebreid door de training aan te passen voor specifieke doelgroepen. Zo wordt er voor jongeren tussen 15 en 20 jaar het BIG DEAL-pakket ontwikkeld en voor oorlogskinderen die slachtoffer zijn van seksueel geweld SHE DEALS.