Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Willem van Hooijdonk, 20-01-2010

Politie neemt partij deels vervalst merkgereedschap in beslag

SCHIJF: De politie van het team Etten-Leur heeft in samenwerking met een medewerker van SNB REACT (bestrijding namaakproducten) deze week op een camping aan de Molendreef een grote hoeveelheid gereedschap in beslag genomen.

Het gaat om gereedschappen van soms inferieure kwaliteit. Er werden ook rollen met stickers aangetroffen van dure kwaliteitsmerken. Een gedeelte van het goedkope gereedschap had al een sticker van een kwaliteitsmerk. Het vermoeden is dat ook de rest van het goedkope gereedschap voorzien zou gaan worden van dure merkstickers en als zodanig verkocht zou worden. De gereedschappen werden kennelijk door een van camping naar camping reizende groep Ieren verkocht.

De actie vond maandagmiddag plaats naar aanleiding van vooronderzoek door SNB REACT Er stonden 12 caravans en circa 15 bestelauto's. In een van de bestelauto's werden 16 boormachines en een
gereedschapskoffer aangetroffen die voorzien waren van (valse) Makita stickers. Verder vonden de agenten in een bestelbus en een paarden trailer rollen met Makita en Honda stickers. Ook troffen de agenten een grote hoeveelheid gereedschap zonder stickers aan zoals dozen met hoge drukspuiten, (accu) boormachines) afkortzagen en portable gasolie generatoren. Het gereedschap is in beslag genomen. Een verder
onderzoek naar deze merkvervalsing wordt ingesteld.

Twee arrestaties brievenbuskraak na zoekactief politie

TETERINGEN: De politie heeft vannacht omstreeks 00.30 uur in
Teteringen mede dankzij een tip van een alerte getuige na een
zoekactie twee jongens van 15 en 17 jaar uit Teteringen aangehouden die verdacht worden van het vernielen van een TNT brievenbus met de kennelijke bedoeling om de poststukken te stelen. Bij de actie raakten een hondengeleider die ten val kwam en de 17-jarige verdachte die door een politiehond gebeten werd, licht gewond.

Vannacht kreeg de politie omstreeks 00.15 uur een melding dat nabij de benzinepomp aan de Donkerstraat twee mannen met witte maskers op met stokken een TNT brievenbus aan het open breken waren. Een
hondengeleider was als eerste ter plaatse en stelde te voet een onderzoek in. Hij constateerde dat de brievenbus ontzet was.

Rond de brievenbus werden later diverse geopende poststukken
aangetroffen. Hij zag de daders in een steegje staan en stelde een achtervolging in. Tijdens deze achtervolging kwam een van de daders in een ander steegje recht op hem afgelopen. De politieman kwam ten val. Zijn hond beet toen een van de jongens in zijn arm. Deze knul een 17-jarige jongen werd even later door agenten op de Heerdgang
aangehouden. Hij verzette zich daarbij flink. De andere jongen (15) werd even daarvoor door agenten op de Brechtenstede gearresteerd. Zowel de agent als de 17-jarige verdachte werden in het ziekenhuis behandeld. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

21-jarige bromfietser zonder rijbewijs heeft 'vet probleem'

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag op de Beverweg een 21-jarige Bredanaar staande gehouden die op een gestripte bromfiets over het trottoir en over een fietspad tegen de richting in reed. Ook reed hij op gevaarlijke wijze langs een speelveldje waar kinderen speelden. Hij gaf direct toe geen rijbewijs te hebben en zei tegen de agenten: "Ik heb nu echt een vet probleem want nu moet ik een week zitten". Hij bleek al eerder betrapt te zijn op het rijden zonder rijbewijs en had van de rechter toen een voorwaardelijke veroordeling gehad. De politie maakt van zijn laatste escapades proces-verbaal op.

Tijdens een bromfietscontrole op de Lunetstraat werd dinsdagmiddag een 22-jarige Bredanaar eveneens betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Hij had zelfs zo bleek de bromfiets van zijn vader zonder diens toestemming meegenomen. Deze zal aan vader terug gegeven worden.

Arrestatie na mishandeling 16-jarige jongen

BREDA: Een 16-jarige jongen uit Breda is gisteravond omstreeks 20.30 uur door een groep jongens in het Westerpark mishandeld. Ook werd zijn brommer vernield. De politie dacht aanvankelijk dat het slachtoffer beroofd was, later werd duidelijk dat het om een openlijke
geweldpleging ging waarbij de daders het kennelijk bewust op het slachtoffer hadden voorzien. Gisteravond werd rond 22.30 uur op aanwijzing van de aangever, een van de vermoedelijke vechtersbazen, een eveneens 16-jarige knul, aangehouden.

Het slachtoffer deed aangifte. Hij verklaarde dat hij gisteravond op zijn brommer naar de zandbak in het park nabij de Argusvlinder was gereden. Hij had daar afgesproken met een meisje. Hij zag haar en een vriendin van haar op een bankje zitten. Hij deed zijn helm af. Op dat moment kwamen er enkele jongeren op hem af, die riepen: 'Pak hem". Hij probeerde nog op zijn brommer weg te rijden maar de weg werd door een van de jongens versperd. Het slachtoffer werd door zes jongens omsingeld. Hij werd enkele keren had geschopt tegen zijn linkerbeen. Hij liet zijn bromfiets achter en rende hard weg. Hij zag dat er verschillende jongens tegen zijn brommer begonnen te schoppen. Zijn bromfiets is later gisteravond zwaar beschadigd door enkele jongens bij de aangever terug gebracht.

De gisteravond op zijn huisadres aangehouden 16-jarige verdachte is een bekende van het slachtoffer. Hij is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de achtergronden en verwacht nog meer arrestaties in deze zaak.

Meisjes op strooptocht door Bredase binnenstad

BREDA: Een oplettende beveiligingsbeambte van een warenhuis aan de Karrestraat heeft twee meisjes 16 en 21 jaar aan de politie
overgedragen die in maar liefst vier winkels spullen hadden gestolen. De dievegges hadden in kledingzaken op de Ginnekenstraat en in de Barones diverse kledingstukken weggenomen zoals twee broeken, een legging en een rok. Daarna bezochten 'de dames' een warenhuis aan de Ginnekenstyraat waar ze handschoenen, een haarband en oorbellen zonder te betalen meenamen. Vervolgens werd een discountdrogisterij op de Eindstraat aangedaan. Daar namen ze vitamines mee. In het warenhuis aan de Karrestraat vielen zij de beveiliging op. Ze zagen dat zelf ook waardoor ze besloten daar niets meer weg te nemen. Ze hebben een winkelverbod van een jaar gekregen voor de betreffende zaken.

De politie heeft gisteren ook nog een 65-jarige winkeldief opgehaald bij de supermarkt aan de Cypresstraat. De dief stopte twee Stegeman worsten in zijn kleding en rekende die niet af. Hij heeft een boete van 110 euro gekregen.

Bij de supermarkt aan het Bisschophoeve liepen ook twee
winkeldievegges tegen de lamp. Een 37-jarige vrouw uit Maassluis en een 38-jarige Bredase hadden diverse goederen in hun tas gestopt, toen ze zagen dat ze in de gaten liepen, haalden kaas, vleeswaren en toiletartikelen weer uit hun tassen. Ze hebben allebei een boete van 170 euro gekregen. De 38-jarige vrouw kreeg ook nog een proces-verbaal omdat zij zich niet kon legitimeren.

Jonge heler aangehouden in Breda

BREDA: Agenten hebben dinsdagmiddag op de Paul Windhausenweg een 15-jarige Bredase jongen aangehouden ter zake de heling van een fiets. De jongen werd gecontroleerd omdat op de fiets waarop hij reed geen slot zat. Tijdens de controle bleek dat de fiets gestolen was op 7 oktober vorig jaar bij een bejaardencentrum aan de Overakkerstraat te Breda.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 20-01-2010 14:31 | © Regio Midden en West Brabant |