VVD Rotterdam


GEMEENTERAADSFRACTIE ROTTERDAM

Persbericht

VVD beschermt cultureel erfgoed

Rotterdam, 20 januari: De VVD heeft voor de actualiteitenraad van donderdag 21 januari het beschadigen van cultureel erfgoed op de agenda laten zetten. Dit naar aanleiding van een actie afgelopen zondag van GroenLinks rond het beeld van Erasmus op het Grote Kerkplein.

Deze acties zelf en de reacties daar weer op van omstanders, kunnen leiden tot beschadigingen aan de objecten, iets waar de gehele Rotterdamse samenleving (financieel) voor opdraait. Vaak betreft het hier objecten van kwetsbare materialen of objecten die vele jaren oud zijn. De beschermwaardigheid van deze zaken staat bij de VVD hoog in het vaandel.

VVD-fractievoorzitter Jeannette Baljeu: "Het culturele erfgoed van Rotterdam is iets wat we met z'n allen moeten koesteren. Het is betreurenswaardig dat activisten van GroenLinks gebruik maken van ons aller culturele erfgoed, om partijpolitieke standpunten onder de aandacht te brengen."

De VVD zal aan de wethouder Cultuur (GL) vragen of hij deze en soortgelijke acties van zich politieke-partij-noemende-activisten ten koste van cultureel erfgoed goedkeurt. En zo niet, welke maatregelen hij gaat treffen om herhaling in de toekomst te voorkomen.