Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt twee mannen aan voor gewapende overval

Eindhoven Stratum, 20-01-2010 o De politie heeft zaterdagmorgen rond 7.50 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Aalsterweg.

Op dinsdagmorgen werd rond 9.50 uur een 32-jarige Eindhovenaar aangehouden op zijn werk. Beide mannen worden verdacht van betrokkenheid bij een overval op een woning aan de Tafelbergstraat in Eindhoven op 28 november 2009. Vier mannen drongen toen rond 5.00 uur een woning binnen waar op dat moment de 38-jarige bewoonster en een 31-jarige vriend aanwezig waren. Zij werden bedreigd met een steekwapen en moesten geld en goederen afgeven. Er ontstond een worsteling waarbij de 31-jarige man gewond raakte aan zijn hoofd en hand. Uiteindelijk zijn de vier daders er weer vandoor gegaan. Uitgebreid onderzoek door de politie leidde uiteindelijk tot de aanhoudingen van zaterdag en dinsdag. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De politie roept burgers op om bij elke verdachte situatie met de politie te bellen. Ziet u verdachte personen regelmatig langs dezelfde winkel voorbij lopen of zich anderszins verdacht gedragen? Onthoud het signalement en bel met 0900-8844 of 112 bij een heterdaadsituatie.

Toch het slachtoffer geworden van een overval? Bied dan géén weerstand of verzet, maar werk mee. Let daarbij vooral op het signalement van de dader(s). U helpt daarmee de politie om de daders snel op te sporen.