VVD Rotterdam


GEMEENTERAADSFRACTIE ROTTERDAM

Persbericht

Binnen 30-dagen betalen

VVD

Rotterdam, 20 januari: De gemeente kan ondernemers in economisch zware tijden het beste helpen door op tijd zijn rekeningen te betalen. Dat zegt de VVD in reactie op vragen van andere partijen. Raadslid Van Tijn: "Hier hameren we al jaren op. Dat een wethouder ziek is geweest, mag geen excuus zijn."

In 2008 diende de VVD al een motie in om de overheid sneller te laten betalen. "Nu de economie verzwakt is moeten we maatregelen treffen waar ondernemers sterker van worden, want zij zorgen voor meer werkgelegenheid." Het college kan allerlei maatregelen treffen om de crisis te lijf te gaan, maar de meest directe steun aan ondernemers is gewoon binnen 30 dagen betalen.

Wethouder Bolsius (CDA) heeft steeds gezegd dat de gemeente op tijd betaalt maar heeft daar nooit bewijs voor geleverd. De klachten van ondernemers bleven echter bij de VVD binnenkomen. "We willen nu een duidelijk antwoord van het college en onze VVD-motie "binnen 30-dagen betalen" moet uitgevoerd worden. Wij zijn benieuwd of het college nu wel snel handelt en doet wat de raad wil, in het belang van onze ondernemers."