Gemeente 's-Hertogenbosch

20-01-2010
Burgemeester en wethouders lezen voor

Foto burgemeester Rombouts leest voor

Op 20 januari vond de aftrap van de Nationale Voorleesdagen plaats. Het college van burgemeester en wethouders heeft op die dag voorgelezen op kinderdagverblijven, een peuterspeelzaal en in de kleuterklassen van basisscholen.

Doel
Doel van de Nationale Voorleesdagen is het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt ze heel veel plezier. Zo worden kleintjes grote lezers.
De collegeleden bezochten een voorschoolse voorziening (kinderdagverblijf of peuterspeelzaal) en/of een basisschool, om op deze manier de doorgaande ontwikkelingslijn van alle kinderen in `s-Hertogenbosch te benadrukken. Er werd voorgelezen op kinderdagverblijven De Sterrenwacht en Nulvier, peuterspeelzalen De Kameleon en De Blokkendoos, en op basisscholen Antonius Abt, De Hoeven, De Cirkel Zuid, Noorderlicht, Caleidoscoop, De Vlek en BBS Kameleon de Graaf.