Gemeente Eemsmond


Kinderen Eemsmond 100% fit met Kidsclub
maandag 18 januari 2010

Kinderen met motorische problemen of overgewicht in beweging krijgen. Dat is waar de gemeente Eemsmond zich vanaf februari actief voor in gaat zetten. Met Kidsclub Eemsmond kunnen kinderen tussen zes en twaalf jaar onder begeleiding van een fysiotherapeut hun vaardigheden in sport en spel verbeteren. Ook ouders worden betrokken bij het project.

De gemeente hoopt dat kinderen met de Kidsclub Eemsmond gezonder worden en vooral ook meer plezier krijgen in het sporten. Een fysiotherapeut gaat kinderen in groepen van acht tot twaalf helpen om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen. Ouders krijgen begeleiding van een pedagoog en een diëtist. Maar daar blijft het niet bij. Wethouder Alie Boekhoudt: 'Het is niet makkelijk om een gezonde leefstijl vast te houden. Daarom vinden we het heel belangrijk om de kinderen en hun ouders te blijven steunen in een vervolgtraject.'

Opstapje naar sportclub
Alleen oefenen met de Kidsclub is niet voldoende. Nadat de training is afgelopen, moeten de kinderen met hun ouders zelf ook actief aan de slag. In het vervolgtraject is er bijvoorbeeld aandacht voor het uitzoeken van een passende sportvereniging. Behalve de pedagoog en de diëtist zijn ook de combinatiefunctionarissen hierbij betrokken.

Beweeg mee met Kidsclub
Kinderen kunnen doorverwezen worden door bijvoorbeeld de school of de huisarts. Maar ouders kunnen hun kinderen ook zelf aanmelden via www.den-ommelanden.nl of (088) 00 05 757. Spelenderwijs gaan de kinderen in kleine groepjes oefenen met spelen en bewegen. De trainingen vinden plaats op woensdag- en vrijdagmiddagen in Uithuizen.