Politie Gelderland-Midden

Edese fietsster (77) ernstig gewond bij aanrijding
Publicatiedatum: 20-1-2010 16:03:38

EDE - Een 77-jarige fietsster uit Ede is vanmiddag, woensdag 20 januari, ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van het Minister Aalbersepark en de Laan 1933 in haar woonplaats.

Het slachtoffer reed met haar fiets omstreeks twee uur vanaf de Zuidelijke Spoorstraat de Laan 1933 in toen een 80-jarige stadgenote met haar auto vanaf het Minister Aalbersepark de weg op reed. Vermoedelijk zag ze daarbij de fietsster over het hoofd. Het slachtoffer werd daarbij door de auto overreden en kwam met fiets en al onder de wagen terecht. Ze is door de hulpdiensten uit haar benarde positie bevrijd en met diverse verwondingen naar het UMC in Utrecht gebracht. De dienst verkeersongevallenanalyse van de politie doet nader onderzoek. De politie heeft het rijbewijs van de 80-jarige automobiliste ingevorderd. Van drankgebruik was overigens geen sprake.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Acht tips na uitzending Opsporing Verzocht

Publicatiedatum: 20-1-2010 15:55:57

NIJKERK - Het rechercheteam dat de overval onderzoekt op een 63-jarige Nijkerker heeft dinsdagavond 19 januari na de uitzending van Opsporing Verzocht 8 tips binnengekregen. De tips worden de komende dagen door het team onderzocht op bruikbaarheid.

Het slachtoffer werd op 21 oktober 2009 omstreeks 23.00 uur zwaargewond aangetroffen in zijn woning aan de Havenstraat. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Wel gaat de politie uit van een misdrijf. Een 25-koppig rechercheteam onderzoekt het misdrijf en deed in de uitzending van Opsporing Verzocht een beroep op eventuele getuigen.

Nieuwe details
In de uitzending werd een reconstructie getoond. Ook werden nieuwe details van het onderzoek prijsgegeven. Zo vraagt het rechercheteam aandacht voor een witte of lichtkleurige bestelbus die de avond van het misdrijf onder verdachte omstandigheden in de omgeving van de Havenstraat is gezien. Ook is zij op zoek naar een jongeman die de bewuste avond omstreeks 22.30 uur bellend is gezien voor de woning van het slachtoffer. Het signalement van deze man luidt als volgt:
- een blanke man

- ongeveer 20-25 jaar oud

- rond de 1.80 - 1.85 meter lang

- een normaal postuur

- gekleed in een lichtgekleurd vest of trui met capuchon.

Beloning
Door de hoofdofficier van justitie is een beloning uitgeloofd van EUR 7500,- voor de tip die leidt tot het oplossen van de zaak.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---