DEKRA versterkt aanwezigheid op Belgische Expertisemarkt 20/01/2010 16:08

PR Newswire

BRUSSEL en STUTTGART, Duitsland, January 20 /PRNewswire/ -- De Europese expertise organisatie DEKRA, met zetel te Stuttgart wordt de nieuwe meerderheidsaandeelhouder van de Belgische groep Coorevits. Stefan Koelbl, CEO van DEKRA e.V. en AG, heeft vandaag de overeenkomst ondertekend in Brussel. Met een volume van ongeveer 82.000 expertises is DEKRA nu een van de toonaangevende aanbieders van auto-expertises in België.

"Met de overname van de Coorevits-groep zijn we erin geslaagd om onze bestaande activiteiten uit te breiden en daardoor een prominente positie in de markt van auto-expertises in België in te nemen", zei Stefan Kölbl op de contractondertekening. DEKRA is reeds actief op het gebied van expertises met Orbex Muys NV in Brussel en Wallonië. Door de overname van Coorevits-groep kan DEKRA nu haar diensten aanbieden in geheel België.

De Coorevits-groep is met de bedrijven TC Survey BVBA, Exco NV, Expertise- bureau Coorevits NV, Expertisecentrum Limburg BVBA, Expertisebureau Gilis BVBA en All Claims Solutions BVBA op vier locaties in Vlaanderen vertegenwoordigd. Ongeveer 56 medewerkers zullen naar verwachting in het boekjaar 2009 een omzet van meer dan 5 miljoen euro genereren. Het bedrijf levert zowel diensten in het domein van auto-expertises, fraude-expertises, beheer van tweedehands wagens, transport- en gebouwschadeclaimsbeheer, evenals de maritieme expertise. Zo is het bedrijf niet alleen geografisch een aanvulling op de portfolio van Orbex Muys maar ook inhoudelijk.

Het bestaande management zal het bedrijf ook verder ter beschikking staan en de uitbreiding van de aangeboden diensten ondersteunen. De voormalige eigenaar, Tom Coorevits, zal als co-partner en zaakvoerder blijven.

Over DEKRA

DEKRA is een internationaal georiënteerde, expertise organisatie die zich toewijdt op het gebied van veiligheid en kwaliteit in de dagelijkse omgang tussen mens en technologie, milieu en mobiliteit. In totaliteit opereren 180 dochterondernemingen en gelieerde bedrijven onder de strategische paraplu van DEKRA AG in Stuttgart. Zij zijn verbonden aan DEKRA e.V. via DEKRA AG. DEKRA biedt competente en innovatieve producten op het gebied van autokeuringen, expertbeoordelingen, industriële diensten, certificering, milieu- en bouwtoezicht, beroepsopleiding en bijscholing, tijdelijk werk, consulting en internationale schaderegelingen via haar dienstenportfolio "Automotive Services", "Industrial Services" en "Personnel Services". Momenteel heeft DEKRA vestigingen in 29 landen, zowel in West- en Oost-Europa, als in de V.S., Brazilië, Noord- en Zuid-Afrika en China. Ongeveer 21.000 werknemers genereren een omzet van ongeveer 1,7 miljard euro.

DEKRA e.V.
Pers & Informatie
Handwerkstrasse 15
D-70565 Stuttgart
http://www.dekra.de/presse

Stuttgart, 20.01.2010 Nr. 03
Alexander Föll
+49(0)7-11-78-61-2739
+49(0)7-11-78-61-2700
alexander.foell@dekra.com

Alexander Föll, +49(0)7-11-78-61-2739, +49(0)7-11-78-61-2700, alexander.foell@dekra.com






-