Gerechtshof Arnhem


Verzoek reconstructie moord A73 afgewezen

Arnhem, 20 januari 2010 - Tijdens de regiezitting van gisteren en vandaag in het zogenaamde Peer/Reep-onderzoek, waar het onderzoek naar de moord op de A73 onderdeel van uitmaakt, hebben de advocaten van de verdachten een groot aantal verzoeken gedaan voor nader onderzoek. Hieronder volgt de beslissing op hoofdlijnen.

Twee van de in totaal twaalf personen die gisteren en vandaag terecht stonden tijdens de regiezitting, worden verdacht van betrokkenheid bij de moord. De andere personen worden verdacht van het telen van hennep, witwassen en/of deelneming aan een criminele organisatie.

De meervoudige kamer heeft het verzoek tot een reconstructie van de moord afgewezen. Ook het verzoek om aangetroffen DNA nader te onderzoeken, is afgewezen. De meervoudige kamer heeft wel ingestemd met het horen van twee getuigen-deskundigen door de rechter-commissaris onder meer over de aangetroffen munitie. Zowel in de moordzaak als in de andere zaken hebben de advocaten verzocht om een groot aantal getuigen te horen. Ook deze verzoeken heeft de meervoudige kamer allemaal ingewilligd.

De zaken zullen op 10, 11, 12, 18 en 19 mei 2010 inhoudelijk behandeld worden.

Bron: Rechtbank Arnhem
Datum actualiteit: 20 januari 2010 Naar boven