Gemeente Anna Paulowna

Regionale aanpak windenergie

Minister van VROM, Jacqueline Cramer, gedeputeerde Bart Heller van de Provincie Noord-Holland en wethouder Peter Ruijter van de gemeente Wieringermeer tekenden maandag de 'Intentieverklaring Windplan Wieringermeer' in het gemeentehuis in Anna Paulowna. De betrokken partijen willen gezamenlijk het windplan Wieringermeer, waarin een herstructurering en capaciteitsuitbreiding van windenergie gepland staat, snel realiseren.

Gedeputeerde Heller ziet kansen: "Niet alleen Wieringermeer maar de Kop van Noord-Holland als geheel biedt kansen voor windenergie op het gebied van productie, infrastructuur en kennis. De provincie wil deze uitdaging gezamenlijk oppakken. Zij coördineert een regionale aanpak en stelt hiervoor financiën, expertise en capaciteit beschikbaar.â

Â

De gemeente Wieringermeer en de Kop van Noord-Holland zijn aangewezen als gebieden om meer windenergie te realiseren. De provincie wil daarom de ervaringen die in de gemeente Wieringermeer met windenergie zijn opgedaan, delen met gemeenten in de Kop van Noord-Holland. Voorafgaand aan de ondertekening vond een besloten discussiebijeenkomst plaats met bestuurders uit de Noordkop, minister Cramer en gedeputeerde Heller over een regionale aanpak van windenergie.

Â