Gemeente Baarn

Gemeentelijke onderscheidingen voor vertrekkende bestuursleden Baarnse ijsbaan

Op dinsdag 19 januari 2010 ontvangen de heer A. Van Leuveren en mevrouw L. van Leuveren-De Vries en de heer D.J. de Ruig uit handen van loco-burgemeester de heer H. van de Kerk, de gemeentelijke erespeld voor hun jarenlange verdiensten voor de Baarnse gemeenschap.

De heer en mevrouw Van Leuveren en de heer De Ruig zijn deze maand precies vijftig jaar actief als vrijwilligers voor de Baarnse ijsbaan. De heer Van Leuveren heeft in januari 1960 de ijsbaan opgericht. Samen met de heer De Ruig begon hij de ijsbaan aan de Maatkampweg. Later werd de ijsbaan verplaatst naar een weiland aan de Geerenweg. Toen daar het tenniscentrum werd gerealiseerd, werd de ijsbaan verplaatst naar de huidige locatie langs de A1.

IJsbaan

Al die jaren heeft de heer Van Leuveren als voorzitter met vrijwilligers de ijsbaan draaiende gehouden. Daarbij werd hij al die jaren ondersteund door ijsmeester De Ruig, die de goede kwaliteit van het ijs bewaakt. Mevrouw Van Leuveren is ook vijftig jaar actief geweest: in de kantine, bij het beheer van de kassa, het uitschrijven van de jaarlijkse abonnementen en vele andere hand- en spandiensten. Zonder de jarenlange en belangenloze inzet van deze drie personen was het behouden van de ijsbaan in Baarn niet mogelijk geweest. Juist de afgelopen weken hebben velen weer volop genoten van het schaatsen op de ijsbaan.

Nu hebben ze kenbaar gemaakt om in verband met hun leeftijd te stoppen met hun activiteiten. Om de heer en mevrouw Van Leuveren en de heer De Ruig te bedanken voor hun jarenlange verdiensten voor de Baarnse gemeenschap, ontvangen zij de gemeentelijke onderscheiding. In de onlangs gerestaureerde Trouwzaal van het gemeentehuis spelt de heer Van de Kerk als loco-burgemeester hen de bij deze onderscheiding horende erespeld op.