"De Malediven, waar ligt dat eigenlijk?"

20/01/2010 17:16

Weeronline B.V.

"De Malediven, waar ligt dat eigenlijk?"

Nederlanders prikken massaal vlaggetjes op de kaart

De topografische kennis van Nederlanders laat behoorlijk te wensen over. Dat bleek wel tijdens de Vakantiebeurs, toen bezoekers op de stand van MyZoover een vlaggetje met hun droombestemming op een grote wereldkaart mochten prikken. "Ik droom van een reis naar de Malediven," zegt een willekeurige bezoeker. "Maar waar ligt dat eigenlijk?"

Bezoekers prikten massaal vlaggetjes van hun droombestemming op de wereldkaart en maakten een profiel aan bij reiscommunity MyZoover. Eén van hen maakt kans om zijn droomreis ook echt te verwezenlijken. Van verre bestemmingen werd duidelijk het meest gedroomd. De plek op de wereldkaart zien te vinden, was echter nogal eens een uitdaging.

Australië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten, Japan, Nepal, Zuid-Afrika, Brazilië en de Malediven zijn het vaakst als droombestemming aangeduid. Er was ook een aantal droombestemmingen die je niet zo snel zou verwachten. Zo wilde iemand met de postboot langs de kust in Lapland, een ander naar Antarctica of gewoon zover mogelijk weg. De maan en "gewoon thuis in Wijk aan Zee" werden ook genoemd als droomplek.

MyZoover populaire reiscommunity

Circa tien procent van de bijna 120.000 bezoekers op de Vakantiebeurs maakten een gratis profiel aan op de stand van MyZoover en de reiscommunity van Zoover heeft nu meer dan 50.000 leden. Naast Hyves en Facebook is MyZoover ook een populaire community, maar dan op gebied van reizen. Vakantiegangers en reisliefhebbers kunnen op MyZoover een profiel aanmaken met daarop hun reizenoverzicht, ervaringen delen en andere vakantiegangers zoeken op basis van vakantievoorkeuren.

Over Zoover.nl

www.Zoover.nl is een onafhankelijke en gratis vakantiewebsite waarop vakantiebestemmingen en accommodaties worden beoordeeld. Zoover is naast Nederland ook actief in België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Groot-Brittannië, Verenigde Staten, Polen, Oostenrijk, Zwitserland en Turkije.





http://www.myzoover.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (