Gemeente Medemblik

Ambulancepost Wognum geopend

Woensdag 13 januari jl. heeft burgemeester Theo van Eijk in Wognum de nieuwe ambulancepost van de regio Noord Holland Noord geopend. Op de nieuwe locatie in de gemeente Medemblik is plaats voor zeven ambulances.

Theo van Eijk is er enorm trots op dat de nieuwe post in de gemeente Medemblik staat. Gekozen vanwege de centrale ligging en goed nieuws voor alle inwoners van de regio. Dankzij de strategische ligging kunnen de aanrijtijden nog scherper worden. De eerste `spoedrit' werd door de burgemeester zelf uitgevoerd, waarna de post officieel in gebruik is genomen.

De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is een van de twee aanbieders van ambulancezorg in Noord-Holland Noord. De ambulances worden aangestuurd door de meldkamer van de veiligheidsregio in Alkmaar.

De nieuwe locatie ligt heel centraal aan de Nieuweweg op het terrein van Rijkswaterstaat, nabij de aansluiting van de AC de Graafweg met de A7. Het gebouw is eind vorig jaar opgeleverd en is voor het ambulancepersoneel een belangrijke verbetering ten opzichte van de oude post aan de Blauwe Berg in Hoorn. Ze krijgen een prachtige nieuwe verblijfplek. De ambulancepost heeft een ruime, lichte garage en comfortabele instructie-,kleed- en ontspanningsruimtes.