Keith Bakker wereldwijde "life changing outdoor camps" voor jongeren

20/01/2010 18:19

Yes We Can events

Keith Bakker bekend van "van etter tot engel" ( rtl) en "familly matters"(ncrv) begint in februari 2010 met het organiseren van life changing outdoor camps voor alle jongeren. Deze camps vinden plaats over de hele wereld, om daar binnen een maand het leven van de deelnemers radicaal te veranderen door intensieve groepstherapieën en grensverleggende activiteiten.

De outdoor camps worden georganiseerd door Yes We Can events, een initiatief van Keith Bakker. Voor veel jongeren is eenmaal per week een gesprek met een psycholoog of jeugdzorg niet genoeg om hun hele leven drastisch te veranderen, er is meer nodig. Keith Bakker en zijn team gaan tijdens de camps intensief en uitdagend aan de slag om de werkelijke achterliggende problematiek naar boven te halen. Deze jongeren weten vaak niet wat ze willen met hun leven en zien niet wat ze allemaal kunnen bereiken. Als deelnemer van een Yes We Can event doen ze veel zelfkennis op en werken zij hard aan hun persoonlijke ontwikkeling. Eenmaal thuis kunnen ze door deze ervaring weer op een positieve, constructieve manier invulling geven aan hun leven.

De camps zijn voor jongeren met alle mogelijke uitdagingen, zoals: schoolverlaters, game verslaving, eetproblemen, gedragsproblemen en alcohol en drugs misbruik. Volgens Keith Bakker zijn deze problemen vaak terug te voeren op het maken van verkeerde keuzes. Het probleem gedrag is een vlucht van de werkelijkheid en een mechanisme om niet te hoeven voelen. Het uiteindelijk doel is om de jongeren weer hun eigen krachten en mogelijkheden te laten ervaren.

In 2010 organiseert Yes We Can events een tiental camps met locaties in o.a Belgie, Spanje, Bali, en Canada om de levens van honderden jongeren totaal te veranderen. Het programma bestaat uit intensieve groepstherapie in de ochtend en avond onderleiding van Keith Bakker en zijn team. In de middag worden er uitdagende en grensverleggende activiteiten gedaan onderleiding van professionele buitensport instructeurs zoals: klimmen en abseilen, mountainbiken, wildwater kajakken, wild-life watching, bushcrafts, huskyslede tochten , zwemmen met dolfijnen, vissen, lange hikes met bivak in de vrije natuur en meerdaagse kano tochten.

Alle activiteiten en groepstherapieën hebben als doel om de jongeren zelf te laten ervaren dat zij tot zo veel meer in staat zijn dan ze eigenlijk denken.

Voor meer informatie zie www.yeswecanevents.com of stuur een email naar info@yeswecanevents.com of bel naar 020 3200260

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.yeswecanevents.com