Gemeente Hilversum

Instituut Beeld en Geluid krijgt meeste stemmen bij verkiezing Gebouw van de Jaren Nul

publicatiedatum: woensdag 20 januari 2010

ArchiNed, de architectuursite van Nederland, heeft elf gebouwen met opvallende architectuur genomineerd voor de verkiezing Gebouw van de Jaren Nul. Het Hilversums Instituut voor Beeld en Geluid was een van de genomineerden. De meeste stemmen gingen uiteindelijk naar Beeld en Geluid. Ongeveer de helft van de mensen die de poll op internet invulden kozen, voor het kleurrijke gebouw op het Mediapark (bijna 2000 van de 4000).

Toch is dit gebouw niet de winnaar van de verkiezing. ArchiNed heeft besloten om geen winnaar uit te roepen. Beeld en Geluid had namelijk getwitterd, geFacebookt en gehyved om mensen te vragen te stemmen voor het Hilversumse gebouw. Volgens ArchiNed ging het niet zozeer om de winnaar maar meer om de aandacht voor het feit dat er de laatste tien jaar mooie gebouwen zijn gemaakt. "Dat daar tenminste één gebouw bij zit waar de gebruikers zo (over)enthousiast en trots op zijn dat er een ware internetcampagne wordt gevoerd, is in ieder geval een onverwachte kers op de taart", aldus de website van ArchiNed.

Winnaar of geen winnaar, Beeld en Geluid heeft de meeste stemmen behaald voor de verkiezing Gebouw van de Jaren Nul.

Lees voor meer informatie het hele verhaal op de internetsite van ArchiNed via de link aan de rechterkant van de pagina.