Deelgemeente Osdorp Amsterdam


doel

---

Fotomodel voor het goede doel

20 januari 2010

Om iedereen in Osdorp te laten weten dat een schone buurt een taak én zaak van iedereen is, heeft het stadsdeel een serie miniposters laten maken. Wethouder Marjo Teuling hing de eerste posters op.

De zeven verschillende posters vragen aandacht voor handelingen, die een schone buurt tot gevolg hebben. Handelingen van bewoners én handelingen van medewerkers van het stadsdeel, zoals het Cleanteam en de straatveegploeg.

"Met elkaar moeten we ervoor zorgen dat ons afval op de goede manier uit Osdorp verdwijnt", zegt wethouder Teuling. "Afval hoort niet op straat te slingeren. We moeten dat voorkomen én opruimen. En dat is niet alleen een taak van het stadsdeel. Iedereen die in Osdorp woont of werkt heeft daarin een verantwoordelijkheid."

We doen het!

De posters laten vaak op een ietwat humoristische manier zien wat nodig is om de openbare ruimte in Osdorp te vrijwaren van afval en ongedierte. Voor elke poster poseerde iemand die in Osdorp woont of werkt. Zo roept opbouwwerker Mohamed Ajuau iedereen op 0800 265 8980 te bellen als je merkt dat een ondergrondse container vol is en laten twee medewerkers van de gemeentereiniging zien hoe ze met behulp van een kind het winkelcentrum weer schoonmaken.

Ook wethouder Teuling is op een van de posters te zien. Samen met Leo Berger roept zij Osdorpers op om voortaan geen etensresten meer op straat of in het gras te gooien. Etensresten zorgen voor overlast van ganzen, meeuwen, kraaien en ratten.

Verspreiding

De miniposters worden de komende week verspreid. Wilt u een of meerdere posters uit de serie hebben om voor uw raam te hangen? U kunt ze gratis ophalen bij het stadsdeelkantoor, Osdorpplein 1000.
---