Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden helpt MKB met voorkomen verzuim

Den Haag, 20 januari 2010

Nationale-Nederlanden helpt MKB met voorkomen verzuim

Nationale-Nederlanden gaat bedrijven uit het MKB actief ondersteunen bij het voorkomen van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Door de Work Abilty Index (WAI) aan te bieden aan MKB-ondernemers wordt inzicht verkregen in het werkvermogen van de werknemer. De WAI is daarmee een goede voorspeller van inzetbaarheid in de toekomst. Daarom gaat Nationale-Nederlanden vanaf vandaag enkele honderden werkgevers benaderen voor een pilot met de Work Ability Index.

Als Nationale-Nederlanden tevreden is over de resultaten en de WAI bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid van werknemers, dan zal dit een onderdeel worden van de dienstverlening aan ondernemers met een verzuimverzekering. "Met het uitbreiden van verzuimmanagement met preventiedienstverlening, verbeteren wij de dienstverlening aan onze klanten," aldus Marcel Moons, directeur Inkomen Nationale-Nederlanden Zakelijk. "Er zijn nog maar weinig MKB-bedrijven die de keten van preventie, verzuim, arbo en re-integratie goed hebben ingericht. Voor kleine ondernemers is het extra lastig om dit zelf op te pakken. Daar gaan wij ze nu nog beter bij helpen."

Op het moment dat een kleine ondernemer te maken krijgt met langdurig verzuim is de impact groot. De Work Ability Index maakt duidelijk welke werknemers een verhoogde kans op uitval hebben. Soms is het nodig om deze werknemers een training of opleidingsprogramma op maat aan te bieden. Tegelijkertijd krijgen werknemers inzicht in hun eigen werkvermogen. In het geval dat verminderd werkvermogen wordt veroorzaakt door factoren binnen het bedrijf, wordt hiervoor een oplossing gezocht. Werknemers kunnen zelf aangeven of ze de werkgever willen betrekken bij het traject.

De Stichting Blik op Werk is verheugd over het besluit van Nationale-Nederlanden. Pieter-Jan Biesheuvel, voorzitter van de Stichting Blik op Werk: "Vooral voor MKB-bedrijven is het belangrijk dat zij ondersteuning krijgen bij het implementeren van duurzaam inzetbaarheidsbeleid. De arbeidsmarkt vraagt om werknemers die langer inzetbaar blijven en op een gezonde manier werken en aan het werk blijven. Dit is een reden voor werkgevers om het gezondheid- en inzetbaarheidbeleid te intensiveren. Hier hebben zowel werkgevers als werknemers baat bij."