Ingezonden persbericht


BioVak 2010: kennisuitwisseling, verbinding en vernieuwing

PERSBERICHT

Op woensdag 20 en donderdag 21 januari 2010 vormen de IJsselhallen in Zwolle het decor van de BioVak. Dit is de jaarlijkse vakbeurs voor ondernemers die actief zijn in de biologische landbouw en voor hun gangbare collega's die geïnteresseerd zijn in duurzame landbouw en innovaties . Het thema van de BioVak is dit jaar 'verbinding': tussen producent en consument, stad en platteland, biologisch en gangbaar.

Op woensdagochtend vindt een debat plaats over het thema Verbinding met als hoofdsprekers o.a. Femke Halsema (fractievoorzitter Groen Links) en Edith Lammerts van Bueren (bijzonder hoogleraar biologische plantenveredeling aan Wageningen UR). Boeren en tuinders, vertegenwoordigers van bedrijven, beleidsmedewerkers en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Volgens Vakgroep vicevoorzitter Kees van Zelderen is de beurs primair een plek om kennis uit te wisselen. Op donderdag 21 januari komt minister Gerda Verburg samen met haar Vlaamse collega en minister -president van Vlaanderen Kris Peeters op werkbezoek naar de BioVak.

Op beide dagen is er een programma met workshops en presentaties. In vrijwel elke workshop zal een ondernemer vertellen vanuit de praktijk. Er is een Verdelingsplein, een Energieplein en een Streekplein. In totaal zijn er 250 standhouders. Er worden 7.000 à 8.000 bezoekers verwacht (2009: 5.300). Meer informatie over het programma vindt u op www.biovak.nl.

BioVak 2010 wordt georganiseerd door de Vakgroep Biologische Landbouw LTO/Biologica en ICEM.

Einde persbericht

----------