BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 21 december 2009

VOLENDAMMERS, VROUWENLIEFHEBBERS EN GAMERS WAGEN ZICH AAN DE NATIONALE IQ TEST 2010

Slim, slimmer, slimst. Wie heeft er een IQ beneden NAP en wie heeft er een stel hersens waar je u tegen zegt? Nederland maakt de balans weer op tijdens de tiende editie van De Nationale IQ Test. Naast BN'ers spelen er in de studio dit jaar Volendammers, vrouwenliefhebbers, gamers, 10-jarigen en de finalisten van de Beauty en Brains Contest mee in de publieksvakken. Woensdag 20 januari presenteren Patrick Lodiers en Valerio Zeno De Nationale IQ Test 2010 van 20.30 uur tot 22.45 uur bij BNN op Nederland 1.

De publieksgroepen in de studio doen hun stinkende best om de bestaande vooroordelen te doorbreken of hun zorgvuldig gecreëerde imago hoog te houden. Speciaal voor deze tiende editie van De Nationale IQ Test is er een heel vak gereserveerd voor kandidaten die net zo oud zijn als het programma zelf. Deze 10-jarigen mogen bewijzen dat wijsheid niet met de jaren komt. Visolie schijnt goed te zijn voor de hersens, maar helpt het de Volendammers echt bij het logisch ordenen van een cijferreeks? En hoe zit het met de gamers? Zijn al die behendigheidsspelletjes de ideale training voor je bovenkamer of word je er geen steek wijzer van?

In het vak van de Beauty en Brains Contest zitten vijftig lekkere studentes die de finale haalden van de Student of the Year verkiezing. Bij deze wedstrijd gaat het niet alleen om een knap koppie, maar ook om wat erin zit. De vrouwenliefhebbers tegenover hen zullen zich vast als een kind in de snoepwinkel voelen, maar hoe zit het met hun IQ als ze ook nog wat schaars geklede vrouwen voorgeschoteld krijgen? De Nationale IQ Test wordt in opdracht van BNN geproduceerd door Eyeworks en is door de kijkers thuis mee te spelen via televisie, internet en mobiele telefoon.