FNV Bouw

FNV demonstreert tijdens AOW-hoorzitting

Al maanden bestookt de FNV de politiek met goede alternatieven voor de verslechtering van de AOW. We hebben een uitstekend plan voor een flexibele AOW gepresenteerd en we geven al weken aan dat de voorgestelde regeling voor de zware beroepen niet uitvoerbaar is en een oplossing via de lijn van het inkomen een veel betere oplossing geeft. Tot nu toe geeft de politiek niet thuis op onze argumenten.

Op woensdag 20 januari is er een hoorzitting in de Tweede Kamer. FNV-voorzitter Agnes Jongerius gaat dan nog een keer uitleggen waarom de plannen van de FNV goed, eerlijk en uitvoerbaar zijn. Ook FNV Bouw-voorzitter John Kerstens zal hij bijdrage kunnen leveren.

Leden en sympathisanten worden opgeroepen om op woensdag 20 januari naar Den Haag te komen. Van 08.30 uur tot 10.30 uur staan zij op het Plein voor de ingang Tweede Kamer.

Al een maand lang houdt een groep leden een avondwake van 16.30 uur tot 17.30 uur bij het Dreesmonument op het Buitenhof in Den Haag, als protest tegen de AOW afbraak. Op 20 januari zetten zij deze avondwake om in een ochtendwake. Vanaf 07.30 verzamelen zij bij het Dreesmonument op het Buitenhof met fakkels, vlaggen en spandoeken. Ook daarbij worden leden opgeroepen zich aan te sluiten. Laat deze mannen die elke week de kou trotseren om hun statement te maken tegen de afbraak van de AOW niet alleen staan.