Gemeente Pekela


Wiebelend peuter- en kleuterfeestfeest in de bibliotheken

Tijdens De Nationale Voorleesdagen 2010 van 20 tot 30 januari krijgen kinderen op de peuterspeelzalen of kinderopvanginstellingen in Pekela een bezoek van de voorlezer van de bieb. Zij gaat voorlezen, zingen en dansen met behulp van het Prentenboek van het Jaar âDe wiebelbillenboogieâ. Naast deze bezoeken wordt in de bibliotheken in Pekela ook voorgelezen, gezongen en gedanst. Tijdens De Nationale Voorleesdagen worden extra activiteiten georganiseerd zoals de CD presentatie âBillen Buikje Boelieboem!â op 23 januari van Betty Sluyzer en Michiel Megens in de bibliotheek Veendam en de theatervoorstelling âDe Plunjekistâ op 30 januari van Ennadien in theater vanBeresteyn in Veendam. Alle peuters en kleuters die zich inschrijven als lid van de bibliotheek krijgen tijdens De Nationale Voorleesdagen een vingerpopje van de olifant cadeau, zodat ze thuis nogmaals kunnen genieten van âDe wiebelbillenboogieâ.

Â

Activiteitenkalender

Zaterdag 23 januari 14.00 uur : CD Presentatie van Betty Sluyzer en Michiel Megens in de bibliotheek Veendam

Donderdag 28 januari 16.00 uur : Voorlezen in de bibliotheek Oude Pekela

Donderdag 28 januari 17.00 uur : Voorlezen in de bibliotheek Nieuwe Pekela

Zaterdag 30 januari 11.00 uur : Theatervoorstelling Ennadien in de Theaterzaal vanBeresteyn.

Â

Taalontwikkeling

Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 20 tot 30 januari 2010 wordt er in het hele land extra aandacht besteed aan voorlezen. De campagne richt zich specifiek op ouders van kinderen van nul tot zes jaar. Een belangrijk doel van deze samenwerking tussen peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en de bibliotheek is peuters en hun ouders laten ervaren dat (voor)lezen leuk is. De bibliotheek werkt samen met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf en het consultatiebureau om de taalontwikkeling van kinderen van nul tot vier jaar te stimuleren. De gemeenschappelijke boodschap is dat voorlezen belangrijk is voor de taalontwikkeling van kinderen en vooral ook dat voorlezen leuk en gezellig is.

Â

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bibliotheek Veendam, Wia Huisman, w.huisman@mijneigenbibliotheek.nl, tel. 0598-697717 of Marjan van Delden, m.v.delden@mijneigenbibliotheek.nl of tel. 0598-697719.