Gemeente Enschede

DCW reikt 30 AKA diploma's uit!

Een gigantische stap op weg naar werk.

30 medewerkers van de DCW hebben hun AKA opleiding afgerond en ontvangen op 20 januari hun diploma. Voor een aantal is dit het eerste officiële diploma in hun leven. AKA staat voor Arbeidsmarkt geKwalificeerd Assistent en staat gelijk met een MBO opleiding op niveau 1. Inmiddels zijn ruim 100 medewerker geslaagd voor het AKA diploma. Deze kwalificatie betekent dat zij baanvaardig zijn. AKA blijkt dan ook een prima opstap naar een start op de arbeidsmarkt.

De AKA traint de medewerkers op algemene competenties, die ze op de werkplek nodig hebben. Competenties zijn: voorbereiden eigen werkzaamheden, zorgdragen voor kwaliteit, samenwerken, communiceren tijdens werkzaamheden, omgaan met problemen, op tijd komen e.d. Bij de DCW begeleiden praktijkopleiders en assistent-praktijkopleiders de AKA cursisten op de werkvloer. Doordat er veel leerplekken op de diverse afdelingen gerealiseerd zijn is er bij de DCW ook volop gelegenheid om het geleerde in de praktijk te oefenen.

Alle deelnemers zijn erg trots op het behalen van het AKA diploma. Marja Kamphuis, coördinator opleidingen DCW: "Het is een geweldig resultaat, dat we mede dankzij de inzet van de docenten van het AOC-Oost en ROC van Twente gerealiseerd hebben. De goede afstemming tussen de diverse begeleiders op de werkvloer van de DCW en de AKA docenten fungeert als basisvoorwaarde voor dit resultaat. Mijn conclusie: een fijne samenwerking tussen werkvloer en onderwijs is een garantie voor de eerste opstap naar een reguliere baan."

AKA opleidingen passen helemaal in het beleid van de DCW. De DCW is het leerwerkbedrijf van de gemeente Enschede, en richt zich op het ontwikkelen, begeleiden en plaatsen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een echt LEERWERK BEDRIJF.
Deze AKA opleidingen worden mede gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds (ESF). Het ESF is een belangrijke financieringsbron voor meerdere opleidingen binnen de DCW.

Inlichtingen voor de pers:
Wij nodigen u graag uit om op woensdag 20 januari om 16.00 in de kantine van de DCW vestiging Kuipersdijk bij de uitreiking aanwezig te zijn.

Programma
16.00 uur ontvangst
Aftrap maximaal 20 minuten door sprekers
o Richard Kokhuis, adjunct directeur DCW opent en geeft woord aan Myra Koomen
o Myra Koomen, wethouder.
o ROC van Twente (Marian Kroeze, directeur educatie ROC)

Na deze 20 minuten gaan de deelnemers in meerdere groepen uiteen voor de persoonlijke diploma-uitreiking. Dit verzorgen de groepsdocenten AOC en ROC, met persoonlijke noot.

Geplaatst: 15 januari 2010.

15 januari 2010