Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 15 januari 2010









Persbericht/Persuitnodiging
Wethouder Bert Damming leest voor uit Roald Dahl tijdens nationale voorleesdagen

Op woensdag 20 januari schuift wethouder Bert Damming aan bij het voorleesontbijt op de Prins Johan Frisoschool in Koekange. De wethouder leest groep 6/7 voor uit Matilda van Roald Dahl.

Bert Damming:" Lezen neemt een belangrijke plaats in in een mensenleven en is een vaardigheid van grote waarde. Kinderen enthousiast houden voor lezen, is in dit digitale tijdperk een uitdaging is mijn ervaring. Ik vind het dan ook erg leuk om voor te lezen uit de prachtige klassieker Matilda".

De Nationale Voorleesdagen 2010 beginnen op woensdag 20 januari met Het Nationale Voorleesontbijt. De Nationale Voorleesdagen zijn meer dan alleen het voorleesontbijt. Bibliotheken, boekwinkels, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven organiseren van woensdag 20 tot en met zaterdag 30 januari passende activiteiten rond het voorlezen (bron:www.nationalevoorleesdagen.nl).

///////////////////////////////////

Noot van de redactie:   U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. U kunt zich om 08.25 uur melden via de ingang onder de overkapping. Het adres is Prinses Christinalaan 8, 7958 SK Koekange. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met cluster communicatie, tel. (0528) 378241.



---- --