Ingezonden persbericht


Uniek fotoboek Among Americans - that day over inauguratie Barack Obama

Op woensdag 20 januari 2010 verschijnt het fotoboek Among Americans - that day van de Leidse fotograaf Hans Koreman. Een verrassend fotoboek over de inauguratie van Barack Obama, als 44ste President van de Verenigde Staten, exact een jaar geleden. Fotograaf Hans Koreman was daarbij aanwezig en maakte een serie foto's van gewone Amerikaanse burgers die dit unieke evenement bijwoonden. Het boek geeft daarmee een andere kijk op de inauguratie van Barack Obama en toont de emoties van de Amerikanen op deze historische dag.

Hans Koreman, 20 jaar fotograaf
Koreman is historicus en vestigde zich na zijn studie in 1989 als fotograaf. Zijn carrière als reportage fotograaf omspant inmiddels 20 jaar, waarin hij zowel opdrachten uitvoert van klanten uit het bedrijfsleven en de industrie als van particulieren.

Fotograaf van mensen en momenten

Koremans manier van fotograferen, kenmerkt zich door een groot gevoel voor momenten en details. Spontaniteit staat daarbij centraal, niets wordt in scène gezet. Dit levert beelden op die voorbij gaan aan de conventionele fotografie. Het grote publiek kon kennis maken met zijn werk tijdens vijf solo-exposities en via twee eerder verschenen boeken. In 2004 kwam Een échte Koreman/A true Koreman uit, een retrospectief van zijn werk tot dat moment. Zijn tweede boek, getiteld: "Zo goed?/Like this?", volgde in 2007. Dit geheel heeft ertoe geleid dat Koreman inmiddels naam heeft gemaakt in binnen- en buitenland.

Presentatie Among Americans - that day
Op 24 januari 2010 wordt in de Pieterskerk in Leiden het boek Among Americans - that day gepresenteerd. De presentatie duurt van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Korte biografie
Exposities 2008 Dutch humour bij Galerie 91 te Den Haag

2006 Under construction bij de Damen Schelde Naval Ship building te Vlissingen

2004 Dress to impress, reizende expositie bij Kasteel Tongelaar te Mill, de Faculty Club van de Erasmus Universiteit te Rotterdam en bij BDO Camps Obers te Leiden

2001 Welgelegen bij Staalbankiers te Leiden
1999 De Grote Stap bij Galerie Nine te Amsterdam

Boeken 2010 Among Americans - that day 2007 Zo goed?/ Like this? 2004 Een echte Koreman/ A true Koreman

Geboren 5 januari 1957 te Leiden Doctoraal geschiedenis 1987, Rijks Universiteit Leiden Vestiging als fotograaf 1989

Meer informatie
Titel Among Americans - that day Inhoud en vorm 80 pagina's, 70 foto's, 20 x 20 centimeter Voorwoord Nederlands / Engels Fotografie Hans Koreman Copyright foto's Hans Koreman Redacteurs Hans Koreman en Elvire Wagener Vormgeving Valetti, Den Haag Druk Koninklijke De Swart, Den Haag ISBN 978-90-815035-1-8

Prijs 20,00 incl. btw Verkrijgbaar via www.hanskoreman.nl Uitgever Hans Koreman Fotografie cv, Leiden



Ingezonden persbericht