NCRV

Man bijt hond

Een waarschuwing voor veelkijkers

Woensdag 20 januari

18.50 uur, Nederland 2

Televisie kijken kan dodelijk zijn, zo is de conclusie van een groot Australisch onderzoek. Vier uur tv kijken vergroot al de kans op een hartaanval met 18 procent. Het NCRV-programma Man bijt hond gaat maandag de straat op, op zoek naar mensen die overdag zelfs de tv aan hebben. Afschrikwekkende stickers moeten de veelkijkers herinneren aan de sluimerende gevaren.

In de rubriek âVerslaggever te huurâ roepen Marianne en Johan Groenewoud uit Putten de hulp in van Man bijt hond. Zij gaan emigreren naar Tanzania om daar een safarikamp te beginnen en willen graag een afscheidsfilmpje laten maken.

Op de lijn Steenoven-Gaarkeuken: een jong stel in het Gelderse Nijbroek. Zij is Poolse, hij Engelsman. Bij aankomst in Nederland waren ze niet bepaald te spreken over de Hollandse gastvrijheid en hulpvaardigheid. Toen de man des huizes bij buren aanklopte voor hulp kreeg hij bij meerdere deuren in perfect Engels te horen dat ze geen Engels spraken.

In de docusoap âGewoon Anitaâ geeft Anita een groepsreading aan een groepje dames in Amsterdam. Terugblikkend vertellen ze wat ze van de uitkomsten van de reading vinden.