Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.45 uur

Utrecht, 20-01-2010

Actie tegen woninginbraak Zuilen

UTRECHT Komende weken gaat de politie in de wijk Zuilen een actie houden met als doel het aantal woninginbraken te verlagen. Traditiegetrouw vinden in deze periode van het jaar veel inbraken plaats in deze wijk. Door verkeerscontroles te houden op drukke punten in de wijk wil de politie vat krijgen op verdachte personen, voertuigen en situaties.

Daarnaast gaan agenten in delen van de wijk aanbellen bij woningen die mogelijk een risico lopen op inbraak. Bewoners krijgen een mondelinge toelichting. Zij krijgen uitleg over wat het doel is van de actie, wat zij kunnen doen als ze verdachte situaties zien (112 bellen), waar ze terecht kunnen met informatie over criminele activiteiten of personen (bij de politie via 0900 88 44, of via Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000), en dat het de eigen verantwoordelijkheid is om hun woning en kostbare goederen te beveiligen.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 januari een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 01.35 uur een bestelbusje over de Gouvernantlaan rijden. De bestuurder werd gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat de 37-jarige bestuurder uit De Meern onder invloed was. Op het bureau wees de ademanalyse 710 ug/l uit. De man moest zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur naar huis gestuurd.

Aangehouden met gestolen scooter

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie drie jongens aangehouden omdat zij in het bezit waren van een gestolen scooter.

De politie werd door getuigen gebeld dat een aantal jongens op een gestolen scooter op de Marokkodreef reed. De politie zocht in de omgeving en zag het drietal op de Gambiadreef rijden. Op de Nijldreef werd door de agenten naar de jongens geroepen dat ze moesten blijven staan. Hierop rende het drietal weg. Als snel werd een 15-jarige jongen uit Utrecht op de Zambesidreef aangehouden.

De andere twee verdachten, 14 en 15 jaar uit Utrecht konden even later worden aangehouden. De scooter bleek een aantal dagen eerder te zijn gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Brand

UTRECHT Op de Fregatstraat brak dinsdagmiddag brand uit op een zolder van een huis. De politie vermoedt dat de brand door een hennepkwekerij ontstaan is.

Omstreeks 14.05 uur kreeg de politie een melding dat er brand was uitgebroken bij een huis aan de Fregatstraat. Ter plaatse was de brandweer druk bezig de brand te blussen, maar kon niet voorkomen dat de bovenverdieping volledig uitbrandde. Uit onderzoek bleek dat zich op de zolder van het huis een hennepkwekerij bevond. De politie vermoedt dat de brand in het elektrisch systeem van de kwekerij is ontstaan. Niemand raakte gewond. Verder onderzoek moet duidelijkheid geven over de exacte oorzaak.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Kanaalstraat vond dinsdagavond een aanrijding plaats tussen een stilstaande auto en een fietser. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Een 25-jarige vrouw uit Bosch en Duin reed rond 21.05 uur op haar fiets over de Kanaalstraat in de richting van de Borneostraat. Plotseling deed een bestuurder (gegevens nog onbekend) van een auto zijn portier open. Hierbij had de man de fietsster niet gezien. De vrouw reed tegen het portier aan en kwam hard ten val. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Steler en heler aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 januari heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij een fiets hadden gestolen en gekocht.

Via de meldkamer kregen agenten een melding dat een aantal personen een fiets hadden gestolen en die nu op de Duifstraat aan het verkopen waren. Ter plaatse troffen agenten twee mannen aan. Uit onderzoek bleek dat een 29-jarige man uit Utrecht de fiets gestolen had en deze inmiddels voor 10,- verkocht had aan een 24-jarige man uit Utrecht. Beiden heren werden aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op het Zandpad heeft de politie in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 januari een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten rond 04.45 uur een bestuurder met zijn auto tegen een trottoirband aanrijden. De man slingerde met zijn auto van link naar rechts. De agenten besloten hem te controleren. Na een eerste blaastest bleek dat de 45-jarige bestuurder uit Utrecht te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 585 ug/l uit. De Utrechter kon zijn rijbewijs inleveren.